NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Talentele locale au venit cu premii de la festivalul ”Hai la teatru!”

Mai multe trupe din Pașcani au participat la Festivalul național ”Hai la teatru!” din perioada 25-26 martie organizat de teatru Luceafărul din Iași. Concursul, care a fost împărțit în trei categorii, respectiv clasele primare, gimnaziu și liceu a fost câștigat în mare parte de elevi pășcăneni care au reprezentat municipiul nostru. 


Menționăm faptul că festivalul care are loc anual a găzduit 61 de trupe și peste 600 de elevi din județ.
Premierea a avut loc vineri, 27 martie, de ziua mondială a teatrului, în Iași, în sala mică a teatrului Luceafărul. Premiile acordate au fost diverse, pe lângă primele 3 locuri, de la fiecare categorie, trupele au primit și distincții pentru costume, promovarea textelor originale, păstrarea tradiției, omogenitate, coloană sonoră și altele. Marele premiu al concursului a fost câștigat de trupa KAMADEVA,de la Liceul tehnologic agricol ”M. Kogălniceanu” Miroslava, cu spectacolul Ecleziastul.

Cei mai mici, trupa MINI de la Clubul Copiilor au venit acasă cu Premiul special pentru originalitate obținut pentru spectacolul Copii din tablou.

  

“Am lucrat în echipa, eu cu textul, vei cu originalitatea, şi am obţinut un premiu în cadrul festivalului care a antrenat în joc scenic atât de mulţi elevi în cea de a nouă sa ediţie. Pentru că am pus cu toţii suflet în ceea ce am făcut, mesajul textului pus în scenă nu a trecut neobservat”, declară Ana-Maria Roșca.

Pe lângă cei de la Clubul Copiilor, trupe atât de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu”, cât și de la Liceul Teoretic ”Miron Costin” ne-au făcut mândri prin participarea lor la acest festival și întoarcerea acasă cu premii.

”Trupa Fenomenalii s-a aflat la cea de a 9-a participare la Festivalul “Hai la teatru!” și, așa cum au obișnuit publicul care ne cunoaște, s-au întors și de la această ediție cu premii. Fenomenalii Junior au obținut un frumos Premiu special pentru omogenitatea trupei cu spectacolul Prâslea cel voinic de Petre Ispirescu, un premiu binemeritat, dat fiind că actualii membri sunt proaspăt selectați în trupă și s-au dovedit talentați de la prima participare de aceasta anvergură. Fenomenalii au venit cu două premii  pentru interpretare, unul al Ruxandrei Drumariu pentru rolul Anetei Duduleanu din spectacolul Gaițele  de Al. Kirițescu, iar cel de al doilea al Carinei Duduman în rolul Zamfirei din același spectacol. Sunt premii frumoase, rezultat al pasiunii pentru teatru si al continuității in acest domeniu ”, ne-a declarat Elena Dăscălița, profesorul coordonator al trupei.
Scriitorul Sadoveanu, personalitate marcantă pentru municipiul nostru a fost reprezentant prin elevii Colegiului “Mihail Sadoveanu” Pașcani.
”Sadoveanu a fost reprezentat de Millo și Millo Junior, fiind debutanți în lumea teatrului și participând pentru prima dată la un concurs în acest domeniu, rezultatele pe care le-am primit sunt cu atât mai îmbucurătoare din acest motiv. Cei de la Millo Junior au primit Premiul special pentru opțiune repertorială pentru spectacolul Dumbrava minunată de Mihail Sadoveanu. Iar cei mari au cucerit juriul datorită costumațiilor lor și au primit Premiul special pentru originalitatea costumelor cu Burghezul gentilom de Moliere. O elevă din trupă a câștigat un premiu special pentru interpretare, anume Diana Batincu, pentru rolul servitoarei Nicole. Vă pregătim un spectacol și la Pașcani cu aceeași piesă cât de curând pentru a vedea o parte din talentele locale și a vă amuza, făcând în același timp și o faptă bună deoarece vânzarea biletelor este realizată în scop caritabil. Mai multe detalii vă vom furniza în perioada ce urmează”, ne declară membrii trupelor.
De la Liceu teoretic “Miron Costin” a mai participat o trupă, Suflet și mască, care a primit Premiul special pentru promovarea teatrului de păpuși”, cu spectacolul Pastramă trufanda, după I.L.Caragiale.
Nu s-ar fi ajuns la o asemenea performanță dacă nu ar fi fost niște profesori dedicați acestei arte și acestor elevi. Profesorii îndrumători a trupelor menționate sunt Ana-Maria Roșca, trupa MINI; Anca Aparaschivei, Mărioara Preutu și Cristina Liuță, Millo și Millo Junior; Elena Dăscălița, Fenomenalii și Fenomenalii Juniori și Ionela Luca, Suflet și mască.

Advertisements

Related posts

Coif unicat, de sorginte vikingă, recuperat de polițiști. Inițial a fost găsit pe șantierul de la barajul din Lunca Pașcani (FOTO-VIDEO)

Redacția

Au fost descoperite rămășițele celui mai mare papagal din istorie. Ce dimensiuni avea

Redacția

”Domnilor profesori, cu dragoste”, o ediție în timp de pandemie

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site