NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Astazi este lansat, la Iasi, proiect de previzionarea viitorului în IT-ului romanesc

Facultatea de Informatica a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC) din Iasi, în colaborare cu Institutul de Informatica Teoretica al Academiei Române si Extind Management Iasi organizeaza, în perioada 18 – 19 noiembrie 2016, în Sala Pasilor Pierduti a Palatului Universitar din Copou (Corp A), cea de a IV-a editie a workshopului “BringITon!”, un proiect de promovare si valorificare a interactiunii dintre cercetarea informatica universitara în IT si mediul de afaceri.

 

“Totul are loc pe Sala Pasilor Pierduti, la Universitatea Cuza. BringITOn 2016, un eveniment organizat de Facultatea de Informatica, in care studentii si cercetatorii isi prezinta ideile si cercetarile mediului de afaceri. Vor fi prezentate proiecte legate de tehnologii de recunoastere a fetelor, un sistem de consiliere on-line pentru a te descurca în birocratia statului sau roboti de conversatie. Astfel, studenti, masteranzi, doctoranzi, postdoctoranzi si cercetatori din toate ariile Tehnologiei Informatiei vor prezenta interactiv, prin postere si elevator pitches, proiectele lor de cercetare, în ideea de a cointeresa parteneri industriali si potentiali investitori. Evenimentul va începe cu trei tutoriale, urmate de o sesiune speciala care îi va avea ca invitati pe Marius Ursache de la Massachusetts Institute of Technology MIT si pe Traian Luca, prezente românesti de success în mediul IT, ce confirma importanta dezvoltarii de parteneriate între mediul universitar si mediul de afaceri. Dupa-amiaza (din ambele zile ale proiectului – n.r.), într-o sesiune practica de dezvoltare a planurilor de afaceri, tinerii cercetatori vor fi initiati în tainele transformarii unei idei geniale într-un business de succes. În cea de a doua zi a workshop-ului, se vor anunta echipele câstigatoare, autorii celor mai apreciate trei proiecte, urmând a fi selectati pentru un training de trei luni în cadrul Acceleratorului de Afaceri din Iasi”, au transmis reprezentantii facultatii de la UAIC. 

  

Sursa: bzi.ro

Advertisements

Related posts

Terenul de tenis trece în administrarea CSM. Mai beneficiază pășcănenii de gratuități?

Marius Parteni

Târgu Frumos intră în zodia reabilitărilor

Redacția

Îngrijorarea pune stăpânire pe pășcăneni:”ApaVital a săvârșit un act de terorism”. Pantazi:”Pășcănenii să acționeze în consecință”

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site