NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Asfalt pe drumul Taberei și satele componente ale comunei Valea Seacă

Se lucrează de zor astăzi pe străzile Panaiteşti şi Ardeal, din Topile, acolo unde este turnat covor asfaltic.În comuna Valea Seacă se derulează lucrări de asfaltare din fonduri guvernamentale. Investiția se ridică la peste 6 milioane de lei, mai exact 6,255,530 lei.

 

Acest asfalt va fi turnat pe 7,1 km de stradă. Proiectul este implementat pe comuna Valea Seacă. Două străzi în Topile, una în Valea Seacă și alta în Conțești, plus drumul Taberei din DJ 208 până aproape de Schitul Dosoftei. Astăzi și mâine va fi turnat pe Panaitești și Ardealul din Topile, iar sâmbătă vom merge la Valea Seacă, acolo unde este deja pregătit terenul”, ne-a declarat Gheorghe Băiceanu, primar comuna Valea Seacă.

  

Pe viitor, edilul local își dorește să investească în sistemul de apă–canal.„În viitorul apropiat, ca și investiții vom avea sistemul de apă – canal, a completat primarul.

Zilele acestea aproximativ 7,1 km de stradă va fi asfaltată, asta spre bucuria localnicilor, care abia așteptau să scape de praful format e stradă. Datorită străzilor înguste și traficului, oamenii spun că le era greu să întindă rufe sau să se bucure de fructele din capaci, datorita stratului gros de praf ce se depunea.

„Trebuia să fie pus demult asfalt, dar e bun și acum că e pus. Casele sunt mai mult la stradă și ne-a fost foarte greu fiindcă se strângea mult praf. Ne bucurăm că se asfaltează”, au declarat oamenii.

Reamintim faptul că în toamna anului trecut, a fost modernizat drumul care face legătura dintre centrul comunei Valea Seacă şi localitatea Topile. În cadrul acestui proiect s-au realizat 3,2 kilometri de asfalt, a fost consolidat podul de peste pârâul Iermolia, alte 11 poduri și podețe, rigole betonate în intravilan, precum și consolidări de maluri.  A fost primul proiect european de care beneficiază comuna Valea Seacă, demarat în anul 2010, ca urmare a calamităților. 

Advertisements

Related posts

Sute de kilometri de drumuri județene vor fi reabilitate. Iată lista acestora!

Redacția

Recepția finală a lucrărilor de reabilitare a Parcului Municipal Pașcani va fi făcută în 2015

Teona Gherasim

CEC Bank se oferă să împrumute Primăriei 4 milioane de lei

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site