NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Armata vrea să fie pregătită în cazul unui atac chimic. Ce achiziții face Ministerul Apărării

Ministerul Apărării vrea să cumpere măști de gaze, costume de protecție împotriva agenților biologici și chimici și pelerine de protecție. Contractul scos la licitație publică se întinde pe următorii 7 ani și are o valoare de 95 de milioane de lei.

 

Confom anunțului de licitație publică, Ministerul Apărării intenționează să achiziționeze pentru unitățile militare din București, Craiova, Constanța, Suceva, Târgu Mureș și Ploiești peste 64 000 de măști de gaze, 39 000 de costume de protecție împotriva agenților biologici și chimici și 86 700 de pelerine de protecție. Valoarea totală a contractului este de 95 671 275 de lei. Durata maximă a contractului este de 7 ani.

Ministrul Apărării, Gabriel Leș, a declarat pentru digi24.ro că nu există o amenințare directă cu privire la un eventual atac chimic, însă armata are nevoie de această achiziție pentru a fi dotată cu echipamente noi. De asemenea, ministrul susține că și-ar dori ca această achiziție să fie făcută de la operatori din industria națională de apărare.

Data limită de depunere a ofertelor este 23 septembrie 2019.

Sursă: www.digi24.ro

Advertisements
Loading...

Related posts

Anunţurile de joburi pentru vânătorii de câini au apărut pe Internet

Redacția

Ministrul Muncii vrea să taie alocația copiilor din familii înstărite

Redacția

Aproape un milion de locuri de muncă, suspendate! Angajații ar putea beneficia de șomaj tehnic

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site