NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Aproape 100 de rachete antigrindină au fost lansate în județul Iași zilele trecute

Ministerul Agriculturii a anunţat că vineri au fost lansate 123 de rachete pentru combaterea căderilor de grindină, iar până în prezent, din informaţiile disponibile, nu au fost raportate căderi de grindină pe teritoriul protejat.

 

  

„Ca urmare a instabilităţii atmosferice severe înregistrate în data de 3 mai 2019 în zonele arondate Unităţilor de combatere a căderilor de grindină (UCCG) Moldova 1 Iaşi şi Moldova 2 Vrancea, prin punctele de lansare din cadrul Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor (SNACP), s-au realizat activităţi de combatere a căderilor de grindină”, arată un comunicat transmis de Ministerul Agriculturii.

Astfel, la Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 1 Iaşi au fost lansate 84 rachete antigrindină (RAG), din mai multe puncte de lansare la Grupul de Combatere Cotnari: Punct de Lansare Valea Racului, Punct de Lansare Ruginoasa, Punct de Lansare Hodora, Punct de Lansare Coarnele Caprei, Punct de Lansare Sarca.

„În urma lansărilor au fost combătute două celule convective, din care o celulă convectivă a ajuns la parametrii de supercelulă”, spun reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

La Grupul de Combatere Huşi au fost lansate din: Punctul de Lansare Codăeşti, Punctul de Lansare Soleşti, Punct de Lansare Buneşti Avereşti.

De asemenea, a fost combătută o celulă convectivă ce a ajuns la parametrii de supercelulă.

Formaţiunile noroase convective s-au manifestat şi în zona de sud a Moldovei, astfel că, în intervalul 17.15-19.40 punctele de lansare: Varnița, Panciu, Boloteşti, Bizigheşti şi Poiana (din cadrul Unităţii de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea) au utilizat alte 39 de rachete antigrindina RAG pentru combaterea căderilor de grindină de pe raza de protectie a punctelor de lansare.

sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Zăpada a căzut peste Pașcani. Pantazi:”Acționăm cu zece utilaje”. Info Drumuri Județene: 0232/219.241, sau 0232/219.240 (VIDEO)

Marius Parteni

Două posturi scoase la concurs în cadrul Primăriei Pașcani

Redacția

Atenţie pe unde mergeţi cu maşina! Pericol de accident vizavi de Oficiul Poştal

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site