NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Apel către păşcăneni: se caută operatori calculatori pentru alegerile locale din acest an. Mai este nevoie de 14 persoane

Primăria Paşcani caută în continuare operatori de calculator pentru alegerile locale din 2016. Până la acest moment s-au înscris 19 persoane, însă mai este nevoie de încă 14.

În acest sens, purtătorul de cuvânt al instituţiei face un apel în special către tinerii din Paşcani care vor să facă un venit în plus, prin participarea ca operator de calculator în cele 27 de secţii de votare de pe raza municipiului nostru.

Iată anunţul iniţial

În conformitate cu prevederile Legii 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, precum și ale Legii nr.208/2015 privind alegerea Senatului și a Camerei Deputaților, precum și pentru organizarea și funcționarea Autorității Electorale Permanente, în cadrul proceselor electorale ce vor avea loc în anul 2016 va fi utilizat, în premieră, Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal.

Având în vedere faptul că, potrivit prevederilor art. 121 alin. (1) și (2) din Legea nr. 115/2015, corroborate cu dispozițiile art.48 alin. (16) și art. 109 alin (1) și (2) din Legea nr. 208/2015, Guvernul, Ministerul Afacerilor Interne, primarii și președinții consiliilor județene trebuie să asigure operatorii de calcul ai birourilor electorale ale secțiilor de votare.

Cererile pentru desemnarea ca operator de calculator al biroului electoral al secției de votare se vor depune la Ghiseul Unic din Primaria Pascani.

Persoanele ce vor fi acceptate vor fi evaluate în sesiuni de examinare practică de către Serviciul de Telecomunicații Speciale, cu sprijinul Autorității Electorale Permanente și al Institutului Național de Statistică.

Precizăm că persoanele selectate ca operatori de calculator vor primi pe durata desfășurării activității în cadrul secțiilor de votare, o indemnizație stabilită prin Hotărâre a Guvernului.

Anexăm modelul cererii pentru desemnarea ca operator de calculator al biroului electoral al secției de votare, cât și materiale informative pentru persoanele interesate a fi operatori de calculator în birourile electorale ale secțiilor de votare.  

Click aici 

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Strigăt disperat al pășcănenilor de pe Aerodrom: ”Vrem electricitate!”

Răzvan Grecu

Ședință de Consiliu Local la Târgu Frumos, cu 14 proiecte pe ordinea de zi

Teona Gherasim

Dezinteres din partea agenţilor economici, faţă de un proiect european

Ema Roman

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site