RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital nu face investiții, dar cere înțelegere de la autoritățile locale

Conducerea ApaVital lovește în fostul operator și Consiliul Local Pașcani cu scopul de a explica motivul deselor defecțiuni din ultima perioadă. Într-un comunicat de presă, operatorul spune că are bani să investească, dar nu o poate face din cauza unui blocaj administrativ.

 

Investițiile din bugetul propriu al ApaVital prognozate pentru anul 2017, la nivel local, nu sunt cunoscute în clar, însă conducerea companiei spune că acestea sunt blocate din cauza neînțelegerilor. ”Toate aceste deficienţe impun necesitatea unor investiţii consistente în înlocuirea şi reabilitarea reţelelor publice de alimentare cu apă şi de canalizare din municipiul Paşcani. S.C. ApaVital S.A. are capacitatea şi are acces la resursele necesare pentru realizarea de investiţii masive în aria sa de operare, inclusiv în municipiul Paşcani. Din cauza blocajului administrativ şi juridic intervenit la nivelul autorităților UAT Paşcani, suntem împiedicaţi să iniţiem investiţiile programate la nivelul municipiului Paşcani pentru perioada următoare, atât pe cele din fonduri proprii, cât şi pe cele din fonduri europene”, se arată în comunicatul de presă transmis în această după amiază.

  

Menționăm faptul că la nivel local, ApaVital nu se achită de plata redevenței așa cum au decis consilierii locali, și au mai multe procese cu UAT Pașcani. 

 Cât privește defecțiunile din rețelele publice, acestea se datorează faptului că și-au epuizat durat de viață și trebuie înlocuite.

Conform operatorului, pierderile datorate defecţiunilor apărute în reţelele publice de alimentare cu apă din municipiul Paşcani au depăşit, în ultima perioadă, 60% şi duc la creşterea semnificativă a cheltuielilor operaţionale curente ale S.C. ApaVital S.A., contravaloarea pierderilor fiind suportată integral de către societatea noastră.

 

 

Related posts

Prognoza meteo pe următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea de Crăciun şi de Revelion

Redacția

Primăria achiziționează indicatoare rutiere și balize pentru refacerea singurului sens giratoriu din oraş (DOC)

Marius Parteni

Reprezentanţii ApaVital nu cred în utilitatea metodologiei de facturare individuală a apei. Comisia Economică a avizat negativ proiectul! (VIDEO)

Ema Roman
Încarcă...