RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

ApaVital favorizată la Pașcani, în comparație cu societățile din subordinea Consiliului Local: redevență mai mică și scutirea de la plata serviciilor de ridicare a presiunii apei!

Noul operator de apă și canalizare are un statut privilegiat la Pașcani, în comparație cu societățile comerciale la care unic acționar este Consiliul Local. Concluzia vine după o serie de decizii ale instanțelor de judecată rămase definitive.

 

  

Astfel, în timp ce operatorului ApaVital S.A. municipalitatea îi facturează redevență în valoare de 700.000 de lei pe an, deși aleșii locali au decis ca acesta să achite anual 1,9 milioane de lei, aceeași municipalitate a facturat către Prest Serv Apa redevență, doar pentru serviciul de epurare, în valoare de 900.000 de lei pentru un an de zile.

Cum PSA nu a plătit că nu a avut bani, conducerea orașului i-a acționat în judecată și a obținut o hotărâre definitivă favorabilă.

O altă situație ce relevă inechitatea față de companiile locale în comparație cu operatorul ieșean, este plata datorată pentru serviciile de ridicare a presiunii apei cu ajutorul hidrofoarelor din incinta centralelor termice operate de RAGCL.

Dacă regia de termoficare a fost obligată de instanță să plătească 800.000 de lei pentru servicii le de ridicare a presiunii către Prest Serv Apa, operatorul Apa Vital S.A. a beneficiat gratuit, timp de aproape patru ani de zile, de aceste servicii, refuzând să încheie un contract în acest sens.

Aplicarea acestui dublu standard a făcut ca societățile din subordinea Consiliului Local să intre în colaps financiar, în timp ce pe operatorului ApaVital presiunea economică a fost și este una suportabilă.

Contactat telefonic, Gheorghe Vlasie, comunicatorul Apa Vital, nu a dorit să comenteze aceste aspecte.

Related posts

Reparațiile scărilor mari ar urma să fie făcute anul viitor

Răzvan Grecu

Propunere: Liberalii din CJ Iași susțin înființarea unui parc industrial la Pașcani

Diana Marcu

Cât îi ia primarului să cumpere trei utilaje pentru gospodărirea orașului? 2 ani!

Marius Parteni
Încarcă...