RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Antony Blinken va merge în Qatar, unde s-au retras diplomaţii americani responsabili cu Afganistanul şi unde se desfăşoară principalele discuţii ale comunităţii internaţionale cu talibanii,

Secretarul de stat american, Antony Blinken, a anunţat vineri că, la începutul săptămânii viitoare, va merge în Qatar, unde s-au retras diplomaţii americani responsabili cu Afganistanul şi unde se desfăşoară principalele discuţii ale comunităţii internaţionale cu talibanii, relatează Agerpres, conform AFP.

Antony Blinken nu a precizat dacă va vorbi personal la Doha cu reprezentanţi ai noilor lideri islamişti de la Kabul, dând asigurări că Statele Unite păstrează, totuşi, „canale de comunicare” cu talibanii chiar şi după încheierea retragerii din Afganistan.

Ulterior, el se va deplasa în Germania, de unde va organiza, împreună cu omologul său german, Heiko Maas, o reuniune ministerială dedicată Afganistanului la care vor participa 20 de ţări.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, se va afla, de asemenea, la Doha la începutul săptămânii, ca parte a unui turneu în Golf care mai include Bahreinul, Kuweitul şi Arabia Saudită, a anunţat vineri Pentagonul.

  

Antony Blinken a subliniat că va îşi exprima „profunda recunoştinţă” liderilor Qatarului, o platformă-cheie pentru evacuarea străinilor din Afganistan, precum şi a afganilor care ar putea suferi represalii din partea talibanilor.

Evacuarea americanilor şi afganilor „în situaţie de risc” aflaţi în continuare la faţa locului este prioritatea Washingtonului.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Gigi Becali și-a făcut un nou partid. Patronul de la FCSB și-a adus un fost internațional alături de el

Redacția

Rusia a avertizat din nou că țările care trimit arme Ucrainei ”își creează singure probleme directe”/ Kremlinul a dat exemplul Slovaciei

Redacția

VIDEO Scandal în Italia după ce un bărbat a fost achitat de hărțuire sexuală pentru că pipăiala a durat mai puțin de 10 secunde

Redacția
Încarcă...