RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

De ce nu ar trebui să ne fie teamă că vaccinurile ARN mesager ne-ar schimba codul genetic

Experții cred că nu vor exista efecte secundare pe termen lung la vaccinurile ARN mesager și explică într-un mod foarte simplu și de ce nu ar putea să modifice codul genetic, dând astfel un răspuns adepților teoriilor conspirației.

Tal Brosh, șeful secției de Boli Infecțioase la Assuta Ashdod University Hospital, compară ARN mesagerul cu un dispozitiv USB care odată inserat în computer nu are impact asupra hard drive-ului calculatorului, ci doar derulează un anumit program, relatează Jerusalem Post.

Dar poate cel mai ușor răspuns este că ele sunt ușor distructibile.

Totodată, Michal Linial, profesoară de biochimie la Hebrew University din Ierusalim, spune că ”mesagerul ARN este o moleculă foarte fragilă, însemnând că poate fi distrusă foarte ușor”.

  

”Dacă pui ARNm pe masă, de exemplu, într-un minut nu va mai rămâne nimic din ARNm. Asta, spre deosebire de ADN”, a subliniat ea.

Ea a spus că această fragilitate a ARNm este valabilă pentru orice lucru viu, fie că aparține unei plante, bacterii, unui virus sau omului.

În timp ce vaccinurile Moderna și Pfizer sunt bazate pe o tehnologie nouă, ele cer corpurilor noastre ceva ce fac în fiecare zi: celule care sintetizează proteine.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Kurzii uciși la Paris: Anchetatorii nu au probe pentru un atac terorist / Kurzii se declară indignați

Redacția

Lula da Silva a anulat privatizarea marilor companii de stat braziliene, inclusiv a gigantului petrolier Petrobras

Redacția

PSD nu va vota Guvernul Ciucă

Redacția
Încarcă...