NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Angela Merkel, anunţ pentru românii care pleacă în Germania: se modifică legislaţia!

Face valuri ceea ce a afirmat Angela Merkel, la întâlnirea cu Dacian Cioloș. Cancelarul Germaniei i-a spus, acolo, în faţă, premierului României: se modifică legislaţia!

Românii sunt bineveniţi în Europa, pot veni să muncească în Germania, însă… „această intenţie nu include că putem să primim şi prestaţii sociale încă din prima zi”, spune Angela Merkel.

Angela Merkel: nu munceşti, vrei ajutoare? Înapoi în România

„Fiecare român care lucrează la noi este foarte bine primit, sunt foarte mulţi români în Germania în ultimul timp, dar dacă este vorba de prestaţii sociale care nu se bazează pe o activitate de muncă sunt de părere că această persoană poate să se ducă înapoi în patria respectivă. Noi nu suntem o uniune socială, avem diferite sisteme sociale, aceste lucruri trebuie să le reflecte şi legislaţia şi trebuie să găsim o soluţie”, a anunţat Angela Merkel.

Guvernul României a dat un comunicat cu multe rânduri şi puţine informaţii, în dulcele limbaj oficial. „Șeful Executivului a discutat cu omologul german despre prioritățile Guvernului României pentru acest an: reforma și eficiența administrației, viziunea dezvoltării economice pe termen lung și predictibilitatea legislativă, fiscală și financiară”.

Prim-ministrul Dacian Cioloș a arătat că prima vizită externă din mandatul de premier este în Germania pentru a da, se spune, un semnal referitor la importanța relației româno-germană: „Vrem să relansăm agenda de cooperare a proiectelor comune”, a explicat șeful Executivului.

Iar despre Spaţiul Schengen, numai de bine… Dacian Cioloş a transmis că România „își dorește un spațiu Schengen solid și credibil”, că România „acționează deja ca un stat membru Schengen responsabil în ceea ce privește controlul frontierelor” şi altele asemenea. Dinspre Angela Merkel, însă, niciun pas în acest sens, a precizat sec că aşteaptă următorul raport MCV al Comisiei Europene, să vadă dacă am făcut progrese…

sursa www.oradeiasi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Cersetorii, vizati de noul Cod Penal – in ce conditii pot fi pedepsiti

Redacția

Azur şi nostalgia anilor trecuţi, în Pub La Castani

Ema Roman

O mamă din Pașcani luptă pentru drepturile copilului său. Acesta a fost integrat din învățământul de masă în cel special. Femeia acuză că acest lucru este o discriminare care îi va afecta viața fiului său

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site