RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Angajații aeroportului din Paris declanșează o grevă pe 17 iulie, înainte de Jocurile Olimpice

Sindicatele care reprezintă lucrătorii de la Aeroports de Paris (ADP) intenționează să declanșeze o grevă pe 17 iulie, au declarat aceștia luni, cu câteva zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice din 2024, pentru a crește presiunea asupra conducerii pentru a satisface cererile privind salariile și condițiile de muncă, scrie Reuters.

Sindicatele, printre care CGT, CFDT, FO și UNSA, cer o primă pentru tot personalul aeroportului și resurse suplimentare în timpul perioadei aglomerate a Jocurilor Olimpice. Jocurile încep la Paris pe 26 iulie.

Grupul ADP administrează aeroporturile Orly și Roissy Charles de Gaulle din capitala Franței.

Sindicatele CGT, CFDT, FO și UNSA denunță o „deteriorare a condițiilor de muncă” și cer o „primă pentru întregul personal”, un plan „masiv” de recrutare pentru crearea a 1 000 de locuri de muncă și garanția că își vor putea lua zile libere în timpul Jocurilor Olimpice și Paralimpice, scrie publicația 20 Minutes.

  

Conducerea preferă să plătească un bonus „unei părți a personalului”, susțin sindicatele.

Această amenințare vine ca urmare a deciziei „unilaterale” a directorului general al grupului, Augustin de Romanet, de a „plăti o primă doar unei părți a personalului”, spun sindicatele într-un comunicat de presă comun.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucă, apel la responsabilitate a clasei politice, la 8 ani de la Colectiv. Ce măsuri sunt pregătite pentru pacienții cu arsuri

Redacția

USR a depus o nouă moţiune simplă împotriva ministrului Energiei. Stroe: „Moţiunile depuse de USR nu au avut niciun efect”

Redacția

Sondaj. Nicușor Dan, primul în intenția de vot. Cătălin Cîrstoiu, pe locul 3, după Piedone. PSD-PNL ar câștiga Consiliul General cu peste 55 de procente

Redacția
Încarcă...