RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Klaus Iohannis sesizează, din nou, CCR cu privire la Legea acvaculturii

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis, luni, Curţii Constituţionale a României (CCR) o nouă sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii acvaculturii.

Klaus Iohannis solicită CCR să constate că Legea acvaculturii este neconstituţională Foto: Arhivă

Klaus Iohannis solicită CCR să constate că Legea acvaculturii este neconstituţională Foto: Arhivă

Potrivit Administrației Prezidențiale, în sesizarea se arată că actul normativ creează cadrul juridic privind activitatea de acvacultură şi de comercializare a produselor obţinute din acvacultură, când aceste activităţi se realizează pe teritoriul României, inclusiv în apele marine de sub jurisdicţia naţională a României. Şeful statului precizează că legea a fost iniţiată cu scopul instituirii unui cadru legal unitar cu privire la activitatea de acvacultură şi de comercializare a produselor obţinute în acvacultură, în scopul asigurării competitivităţii acestei activităţi.

  

În 2022, după ce Senatului a adoptat actul normativ tacit, iar apoi Camera a adus modificări şi completări, şeful statului a sesizat CCR invocând mai multe argumente, între care nesocotirea principiului bicameralismului. Curtea a admis în parte sesizarea. Ulterior, Parlamentul a operat o serie de modificări şi completări.

Vicii de neconstituţionalitate

Cu toate acestea, legea conţine dispoziţii ce contravin unor norme şi principii constituţionale privind depăşirea limitelor reexaminării prin introducerea unor noi norme fără legătură cu decizia Curţii sau cu obiectul de reglementare al legii,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Căpitanul Ciprian Tătărușanu şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională a României

Redacția

Zeci de mii de persoane au trecut vamă în doar 24 de ore

Redacția

Drumurile din România, cele mai periculoase din UE. Statistică devastatoare

Redacția
Încarcă...