NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Angajări în Primărie pe pile la final de mandat! Este acuzația PNL adusă primarului Pantazi!

Primarul Dumitru Pantazi este acuzat că pe final de mandat își fidelizează activul de partid prin crearea în Primărie a unor posturi noi ce vor fi ocupate de membrii PSD sau de către rudele sale. Acuzația a fost făcută de Claudiu Bodoașcă, consilier din partea PNL, în plenul ședinței de Consiliu Local de ieri.

Contextul acestor acuze a fost discutarea proiectului de hotărâre inițiat de primarul Dumitru Pantazi privind modificarea organigramei. În documentul menționat se transformă mai multe posturi existente în Primărie, pentru a fi ocupate de debutanți.

Bodoașcă a atras atenția că se angajează pesonal pentru Palatul Cantacuzino, deși lucrările la acest obiectiv nu au început încă.  Liberalul a mai dat exemple de două posturi de maistru și de muncitor care vor fi transformate în posturi de funcționari publici debutanți, ceea ce, în opinia sa, nu este corect. Acesta l-a acuzat direct pe primarul Dumitru Pantazi că aceste posturi sunt pregătite pentru activul de partid sau pentru rudele sale.

„Până astăzi v-am aprobat modificările la organigramă, pentru că am zis să nu vă împiedicăm să vă faceți dumneavoastră aparatul de specialitate astfel încât să lucrați în interesul cetățenilor. Astăzi sunt câteva modificări pe care le propuneți, mai exact domnul administrator public, Gică Zanet, care din punctul meu de vedere nu se susțin. Și vedem: transformarea unei funcții publice de execuție vacante de inspector clasa I grad superior din cadrul Compartimentului Sport, Cultură, Culte în funcție de execuție clasa I grad debutant.  În referat se numește angajarea unui inspector debutant la Cultură pentru că vom avea muzeu la Palatul Cantacuzino. Domnule primar, noi acolo nu am dat nicio lopată și noi deja angajăm personal la Palatul Cantacuzino? Plus că avem deja doi angajați la muzeu. Transformarea funcției contractante de maistru, treapta I, în funcție contractuală de execuție de inspector de specialitatea clasa I, grad profesional debutant. Păi ce facem? Luăm maistru de la administrativ și punem funcționar în birou? Ne plângeam că nu avem oameni cu care să lucrăm. Transformarea unei funcții vacante de muncitor calificat, treapta I, în funcție contractuală de execuție de referent gradul I. Iarăși luăm un muncitor și îl transformăm în funcționar public la birou. Noi avem nevoie de oameni pe teren. Și la Compartimentul de Relații cu Societatrea Civilă veniți cu modificări. Este pentru a doua oară. Bănuiesc că persoana pe care vreți să o angajați nu s-a pliat pe ceea ce spuneți și modificați din nou. În concluzie, părerea mea personală este că aceste modificări le propuneți pentru a vă fideliza activul de partid, rude, eu știu…ce aveți dumneavoastră în vedere”, a acuzat Claudiu Bodoașcă, consilier PNL.  

Advertisements
  

Aceste acuzații au fost negate vehement de către primarul Dumitru Pantazi care i-a cerut lui Bodoașcă să le retragă.

„Domnu Bodoașcă, în momentul în care faci o afirmație, te rog frumos verifică. Să rămână atâtea rude în Primărie, câte am angajat eu. Poate tu urmărești să ajungi aici și să-ți angajezi rudele. Te rog, să-ți retragi această afirmație. Explică Gică despre ce este vorba cu Palatul”, s-a apărat primarul Dumitru Pantazi.       

La solicitarea primarului Dumitru Pantazi, administratorul public Gică Zanet a încercat să explice această situație susținând că angajarea unui funcținoar în cadrul unui muzeu ce nu există încă e un pas obligatoriu în implementarea proiectului european aflat în implementare.

Advertisements

„Conform proiectului care se va face acolo, deci am lansat achiziția de lucrări, conform proiectului european suntem obligați să facem muzeu cu personalitate juridică. Noi acuma la muzeu, care nu are personalitatea juridică, avem doi oameni din caer unul este suspendat, fiind director la Casa de Cultură. Conform organigramei trebuie să avem cel puțin 5 oameni. Ce facem? Nu putem să modificăm organigrama! Ca să modificăm organigrama trebuie să o ducem la Agenția Națională a Funcționarilor Publici, am făcut corespondență cu ei, trebuie făcute o mulțime de acte, nu putem modifica organigrama! Ce am  făcut? Am luat un post de la Compartimentul Sport Cultură Culte, care se ocupă și cu chestiile astea și l-am transformat din inspector clasa a VI-a într-un inspector debutant, să vină cineva cu concurs, să-l angajăm, să se ocupe de înființarea muzeului. Este obligatoriu prin proiectul european. De ce îl înființăm acuma? Pentru că odată finalizate proiectul, trebuie să avem și personalitatea juridică la muzeu. Ați văzut la Ecosalubritatea a durat 2 ani de zile să facem o societate. La administrativ iese un maistru la pensie și punem un referendum că țină evidența acolo, la fel și la postul de muncitor. Nu e nimic de ascuns, sau cu pile” a spus Gică Zanet.

Reamintim că în urmă cu doi ani de zile, fata administratorului public și totodată nora primarului Dumitru Pantazi, a fost angajată fără concurs la ANAF Pașcani, prin transfer, după ce în prealabil intrase în corpul funcționarilor publici în urma unui concurs organizat la o primărie din apropierea Pașcaniului.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Gara Paşcani: Noi trenuri vor fi repuse în circulaţie

Oana Cordoneanu

Circulație restricționată pe strada Nicolae Iorga! Se intervine la rețeaua de apă și canalizare

Ema Roman

Pintilie a anunțat că dacă nu se vor adopta câinii comunitari aceștia vor fi eutanasiați

Răzvan Grecu
Încarcă...