NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Anchetă la Jocurile Olimpice după ce două campioane din China l-au omagiat pe podium pe dictatorul Mao Zedong, considerat cel mai mare criminal din istorie

Comitetul Olimpic Internațional a demarat o anchetă după ce două cicliste din China, Zhong Tianshi şi Bao Shanju, au urcat pe podium la JO 2020 având la piept insigne cu dictatorul Mao Zedong, scrie Digi Sport.

Zhong Tianshi şi Bao Shanju au cucerit aurul la ciclism, în proba pe echipe, dar apoi au declanșat un scandal. La festivitatea de premiere, cele două au purtat insigne pe care se afla chipul dictatorului Mao Zedong. Conform Reuters, CIO a cerut delegației din China să explice situația:

„Am contactat Comitetul Olimpic din China și le-am cerut să prezinte un raport cu privire la această situație. Nu vom trece cu vederea cele întâmplate, vrem să rezolvăm acest episod”, a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, conform sursei citate.

Cele două se află sub incidența articolului 50 din Charta Olimpică, care interzice mesajele politice în timpul festivităților de premiere.

  

Mao Zedong a fost primul președinte al Republicii Populare Chineze și liderul partidului comunist până în 1976, când a murit, la vârsta de 82 de ani.

Mao Zedong a fost numit „cel mai mare criminal din istorie”, fiind acuzat că a dus la moartea prin înfometare a peste 30 de milioane de oameni,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Amenda primită de un tânăr care a sunat la 112, s-a dat femeie și a reclamat că patru bărbați vor să o violeze

Redacția

Aproape 400 de dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor și amenzi de 22 de milioane de lei

Redacția

Vesti proaste pentru cei care vor sa obtina permisul de conducere

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site