RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Analiză finală: MOLDOVA NU VA AVEA AUTOSTRADĂ

Unul dintre cele mai importante proiecte din Moldova ultimilor zeci de ani lâncezeşte în sertare şi uitare, după ce USL a jurat în 2012 că îl va duce la îndeplinire. Oricât ai calcula, nu ies banii.

Abandonarea Moldovei este indicată deja de creșterea salariilor, a cheltuielilor bugetare și de scoaterea subiectului din agenda publică. Legătura rutieră dintre Regiunea Nord-Est, cea mai săracă din Uniunea Europeană, şi Occident, via Târgu Mureş, rămâne un proiect pierdut în viitorul îndepărtat. Calculele specialiştilor arată că Autostrada Iaşi-Târgu Mureş ar aduce investiţii de 6 miliarde de euro, lucru care nu pare să-i impresioneze pe guvernanţi. În aceste condiţii, Moldova rămâne cu o parte importantă din populaţie captivă în sărăcie, la cheremul asistenţei sociale, manevrată electoral de reflexele pavlovieno-politicianiste.

 Autostrada Iaşi – Tg Mureş ar genera o creştere economică de 10% în Regiunea Nord-Est. Calea rutieră ar fi tranzitată zilnic de 34.000 de automobile, ar deservi o populaţie de 7 milioane de locuitori şi ar atrage investiţii de 6 miliarde euro. Acestea sunt concluziile la care au ajuns oamenii de afaceri ieşeni la o întâlnire care a avut loc anul trecut.

  

 Moldova a contribuit, dar nu primeşte

Autostrada a fost inclusă în reţeaua de transport europeană principală în 2012, dar proiectul continuă să existe doar pe hârtie şi în declaraţiile politicienilor. Autostrada apare şi în masterplanul de transport, dar fără nicio şansă de a fi realizată în integralitatea sa în următorii 15 ani.

Contribuţia Regiunii de Nord-Est la Produsul Intern Brut al ţării în perioada 2008 – 2012 s-a ridicat la 64,7 miliarde euro, conform Institutului Naţional de Statistică. Procentual, această sumă reprezintă 10% din valoarea PIB-ului naţional. Cu aceşti bani ar fi putut fi construite 16 autostrăzi Iaşi – Tg Mureş.

În schimb, Moldova continuă să rămână izolată. Investitorii preferă zona Ardealului, regiune în care, de bine de rău, construirea unei reţele de autostrăzi este în desfăşurare. Dar legăturile rutiere duc doar spre sudul şi sud-estul României. Estul ţării, fratele sărac, este lăsat de izbelişte.

Scenariu cel mai probabil: proiectul va eşua

Cu toate că a fost introdusă în masterplan, care prioritizează investiţiile în perioada 2015 – 2030, autostrada Montana nu are asigurată finanţare. Până în anul 2020, un tronson din această cale rutieră (Iaşi – Tg Neamţ) ar putea fi făcut doar dacă Uniunea Europeană îi va permite României să facă împrumuturi externe care să completeze fondurile de coeziune existente, dar insuficiente pentru satisfacerea tuturor „priorităţilor naţionale” (Piteşti – Sibiu, Comarnic – Braşov, Sibiu – Braşov şi Iaşi – Tg Neamţ).

Problema este că împrumuturile vor creşte deficitul bugetar al României convenit la nivel european. Singura modalitate prin care României i se vor permite creditele externe este să adopte o serie de reforme şi să nu crească cheltuielile bugetare. În schimb, măsurile luate anul acesta (aprobarea codului fiscal, creşterea salariilor în sistemul sanitar şi în administraţie publică) nu ajută în acest sens.

 Ca întotdeauna: la noi preţurile sunt mai mari

În stabilirea costurilor pentru autostrăzile din masterplan, Ministerul Transporturilor a realizat noi standarde de cost întrucât „existau discordanţe în costurile estimate, costurile din studiile de fezabilitate şi costurile de implementare a proiectelor”. Astfel, în zona muntoasă a fost stabilit un cost de 21,76 milioane euro/km, iar în zona deluroasă-muntoasă 13 milioane euro. Alte standarde au mai fost realizate pentru teren deluros (8 milioane euro/km), şes-deal (5,5 milioane euro) şi şes (4,5 milioane euro). Spre diferenţă, în Bulgaria şi Italia în zona de câmpie se construieşte cu 2,2 milioane euro/km, în Austria în zonă de deal cu 9 milioane euro/km, în timp ce pentru construcţia autostrăzii Struma care conectează Sofia de Grecia şi traversează defileul Kresna, costurile s-au ridicat la 16 milioane euro/km.

 cititi articolul complet pe www.7est.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Contractul pentru lotul 3 al Autostrăzii Moldovei, Pietroasele-Buzău, nu poate fi semnat din cauza unei contestaţii

Redacția

Banii europeni prin ADR Piatra Neamț, următoarea țintă pentru Primăria Pașcani!

Marius Parteni

Încă o amânare pentru redeschiderea Ștrandului Municipal. Noul termen sâmbătă 21 iunie! (FOTO)

Răzvan Grecu
Încarcă...