RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Analişti: Este puţin probabil ca SUA să sancţioneze drastic exporturile de petrol al Iranului, după atacul împotriva Israelului

Este puţin probabil ca atacul fără precedent al Iranului cu rachete şi drone împotriva Israelului să declanşeze sancţiuni semnificative asupra exporturilor de petrol ale acestei ţări din partea administraţiei Biden, din cauza îngrijorărilor legate de creşterea preţului petrolului şi de enervarea principalului cumpărător, China, au declarat analişti citaţi de Reuters.

Nava petrolieraFoto: TJ Alex / Alamy / Profimedia Images

La scurt timp după ce Teheranul şi-a lansat atacul în weekend, ca răzbunare pentru presupul atac al Israelului de 1 aprilie asupra consulatului iranian din Damasc, liderii republicani din Camera Reprezentanţilor l-au acuzat pe preşedintele Joe Biden că nu a reuşit să aplice măsurile existente şi au spus că vor prelua săptămâna aceasta o serie de proiecte de lege pentru a înăspri sancţiunile. împotriva Iranului.

  

Vorbind duminică la Fox News, reprezentantul Steve Scalise, republicanul nr. 2 al Camerei, a declarat că administraţia a făcut mai uşor pentru Iran să-şi vândă petrolul, generând venituri care au fost folosite pentru ”a finanţa activităţi teroriste”.

Presiunea politică de a pedepsi Iranul creează o problemă spinoasă pentru administraţie: cum să descurajăm astfel de atacuri în viitor fără escaladarea tensiunilor regionale, creşterea preţului petrolului sau antagonizarea Chinei,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

VIDEO Cum arată acum drumul expres din beton către podul Giurgiu-Ruse. Va fi deschis traficului până la finalul anului?

Redacția

Comisia Europeană sprijină entitățile independente de presă prin alocarea a 11 milioane de euro, în cadrul „Parteneriate în domeniul jurnalismului”

Redacția

Noi discuții despre Ucraina la Malta, fără Rusia și China

Redacția
Încarcă...