RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Numărul muncitorilor din Filipine care lucrează în Ungaria a crescut de aproape șase ori în decurs de un an / Mai puțini muncitori români

Anul trecut a început cu adevărat imigrația lucrătorilor din țări terțe în Ungaria: dacă în 2022 erau doar 1.100 de filipinezi în țară, în 2023 erau aproape 6.300, o creștere de peste 5.000 într-un an.

Budapesta, UngariaFoto: Ferenc Isza / AFP / Profimedia

Nicio altă țară nu a adus atât de mulți muncitori în Ungaria, scrie Portfolio, pe baza celor mai recente date ale Oficiului Central de Statistică din Ungaria (KSH), citează Nepszava.

  

Potrivit portalului, țările îndepărtate ar putea ocupa, de asemenea, locurile al doilea și al treilea pe podium, 2.200 de vietnamezi și 1.300 de muncitori kârgâzi sosind în Ungaria într-un an.

Între timp, oamenii din țările vecine aproape că nu mai vin în Ungaria, deoarece țara a pierdut avantajul salarial pe care îl avea în competiția cu țările din regiune în ultimul deceniu.

Cu toate acestea, având în vedere tendințele în materie de imigrație din deceniile anterioare, se pare că majoritatea străinilor care lucrează în Ungaria au venit din Ucraina, Slovacia și România.

În prezent, peste 20.000 de ucraineni lucrează în țară, dar U

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Clotilde acuză PNL şi PSD că au boicotat şedinţa privind rezilierea contractului cu Romprest. Consilierii PNL spun că primarul nu are nevoie de împuternicire

Redacția

Întorsătură dramatică în cazul fetei de 13 ani din Sighetu Marmației. Ce s-ar fi întâmplat cu ea, de fapt

Redacția

AUR iniţiază negocierile pentru depunerea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîţu

Redacția
Încarcă...