RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Amenzi pentru cei care nu păstrează bonul fiscal

Introducerea impozitului forfetar trebuie să aibă loc numai după elaborarea analizelor de impact economic-social şi a testului de IMM-uri, Guvernul evitând astfel adoptarea unor măsuri pripite, care ar putea duce la falimentul brusc al firmelor private, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, Ovidiu Nicolescu, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

„În cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu ministrul delegat pentru IMM, Turism şi Mediul de Afaceri, Maria Grapini, am solicitat ca introducerea impozitului forfetar să aibă loc numai după elaborarea analizelor de impact economic-social şi a testului de IMM-uri. Patronii firmelor private, pe care noi îi reprezentăm, sunt de acord cu aplicarea acestui impozit, însă numai atâta timp cât măsura nu va reprezenta un plus de fiscalitate şi va contribui la eliminarea concurenţei neloiale”, a afirmat Ovidiu Nicolescu.

Măsuri anti-evaziune fiscală

  

Acesta a mai spus că impozitul forfetar ar putea fi aplicat şi firmelor de taximetrie, însă o evidenţă clară a ramurilor şi subramurilor vizate de această măsură se va şti cel mai devreme peste o săptămână – zece zile. „Reducerea evaziunii fiscale s-ar putea realiza şi prin înfiinţarea unei structuri de tip Gardă financiară, cum există spre exemplu în Italia. La ieşirea din magazin, inspectorii Gărzii financiare verifică atât emiterea bonului fiscal de către vânzător, cât şi deţinerea lui de către cumpărător. Dacă nu are acest document, clientul va fi amendat, iar ca atare nimeni nu va mai pleca dintr-un magazin fără să ceară bon fiscal”, a mai spus Nicolescu.
O altă soluţie pentru diminuarea evaziunii fiscale ar fi organizarea unei loterii naţionale, cu premii, la care să participe bonurile fiscale obţinute într-o anumită perioadă de timp. Sistemul funcţionează deja cu succes în ţări precum China, Croaţia sau Hong Kong. În ceea ce priveşte acordul cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi Banca Mondială, preşedintele CNIPMMR consideră că demersul în cauză trebuie să asigure nu numai echilibrul la nivel macro-economic, cât şi stimularea procesului investiţional, mai multe aspecte urmând să fie discutate în cadrul întâlnirii care va avea loc pe data de 21 ianuarie cu reprezentanţii FMI.

sursa evenimentul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

SUA și Japonia semnează un acord comercial privind mineralele pentru baterii de vehicule electrice

Redacția

Noile tramvaie Imperio circulă de luni și pe linia 21 din București

Redacția

Ciolacu, despre aderarea României la Schengen: O să ne implicăm pentru această provocare sub președinția Spaniei

Redacția
Încarcă...