RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Ambasadorul Rusiei, convocat de MAE. Demersul, în urma discuțiilor despre tezaurul României de la Moscova

MAE a anunțat că duminică a fost convocat la sediul instituției Ambasadorul Rusiei, Valey Kuzmin, tema fiind legat de „teme importante” din „trecutul istoric”. Demersul vine după discuțiile din ultimele zile legate la tezaurul nerecuperat de la Moscova, după lăsarea sa în Primul Război Mondial.

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei FOTO EPA EFE

Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei FOTO EPA EFE

Din dispoziția ministrului afacerilor externe Luminița Odobescu, ambasadorul Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, a fost convocat în dimineața zilei de 17 martie 2024 la sediul Ministerului Afacerilor Externe în legătură cu o serie de declarații recente ale părții ruse. Ambasadorului i-a fost transmisă nemulțumirea profundă a părții române cu privire la maniera deformată, trunchiată și neconformă în care sunt abordate, inclusiv în comunicarea publică a Ambasadei Federației Ruse, teme importante, cu relevanță bilaterală, care își au originea în trecutul istoric”, arată MAE.

  

S-a reamintit ambasadorului Federației Ruse necesitatea încadrării depline și permanente în practica diplomatică, inclusiv în ceea ce privește menținerea unei conduite responsabile în comunicarea publică.”, completează sursa citată. 

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus a reacționat la rezoluția Parlamentului European privind tezaurul României trimis la Moscova. Maria Zaharova spune,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

MAE, după constituirea Comisiei parlamentare speciale pentru sprijinirea procesului de aderare a României la OCDE: Comisia contribuie la procesul de aliniere, pe componenta legislativă, la standardele Organizaţiei

Redacția

Arsenal a învins liderul Liverpool în Premier League

Redacția

Internship la Guvern. 150 de locuri disponibile în cadrul celei de-a X-a ediții

Redacția
Încarcă...