NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Aleșii locali, duși cu zăhărelul, an de an, pe tema pensiilor speciale: „O bătaie de joc pe care o practică Guvernul”

Pentru al patrulea an la rând, Guvernul amână intrarea în plată a pensiilor speciale pentru primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți de CJ. Decizia l-a revoltat pe șeful aleșilor de la comune.

Emil Drăghici, liderul Asociației Comunelor din România FOTO Inquam Photos

Emil Drăghici, liderul Asociației Comunelor din România FOTO Inquam Photos

„Până la 1 ianuarie 2024, prevederile art. 210 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, se suspendă”, este amendamentul scurt și sec, din celebra „ordonanță trenuleț”, în care an de an sunt introduse numeroase măsuri fiscal-bugetare pentru anul care urmează.

Advertisements
  

Pensiile speciale au fost adoptate de Guvernul Dăncilă prin OUG, pentru că anterior fuseseră declarate de două ori neconstituționale, în condițiile în care CCR solicita să fie date asemenea venituri și la consilierii locali și județeni sau să nu fie date deloc. Nici până în prezent proiectul de lege privind aprobarea OUG-ului pentru Codul Administrativ nu fost adoptat de forul decizional, Camera Deputaților, surse din Coaliție explicând pentru „Adevărul” că e ținut la comisii, pentru a nu putea fi atacat la CCR. Ciucă e la a doua prorogare a pensiilor pentru aleșii locali, măsuri similare fiind luate de foștii premieri Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Advertisements

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Donald Trump cere Curţii Supreme a SUA să blocheze transferul de documente către o comisie privind asaltul asupra Capitoliului

Redacția

Şedinţă CGMB: Diminuarea capitalului social al Companiei Imobiliara şi demisiile a trei consilieri generali, pe ordinea de zi

Redacția

”Oameni de vânzare”, reportaj marca „România, te iubesc!”. Rețea de traficanți care acționa și în Pașcani (VIDEO)

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site