RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Alegeri pentru președintele Consiliului Elevilor la Colegiul „Sadoveanu”

Elevii de la Colegiul „Sadoveanu” care doresc să devină lideri, să reprezinte interesele colegilor pot candida la funcţiile de președinte, vicepreședinte și secretar.  Campania „electorală” se desfășoară în perioada 16-25 octombrie. Consiliul Elevilor este o şcoală a democraţiei care promovează valorile europene, acțiunile de voluntariat și investește în educația non-formală a tinerilor.

 

 Ca în fiecare an, luna octombrie este foarte aglomerată pentru consiliul elevilor deoarece au loc alegerile unor noi reprezentanți ai elevilor: președinte, vice-președinți, secretar și directori de diferite departamente cum ar fi : concursuri școlare, sport, cultură și educație sau avocatul elevului. 

  

Elevii sunt încurajați să candideze pentru una din funcțiile consiliului elevilor, atât de seniorii consiliului elevilor cât și de profesorii liceului deoarece prin intermediul acestuia  pot să-și dezvolte abilitățile în plan personal și profesional, dar și spiritul organizatoric, pentru a putea ajunge în viitor lideri de seamă.

Elevii care doresc să candideze pentru una din funcții trebuie să-și depună online candidatura pe wedu.ro (portal destinat exclusiv elevilor din România) și să înmâneze actualului președinte un dosar în format fizic care să conțină: CV, scrisoare de intenție, declarație de neapartenență politică, acord parental și formularul de candidatură tipizat. Comisia de evaluare a dosarelor pentru validarea lor este formată din actualul președinte, actualul secretar, profesorul coordonator al consiliului, un alt elev din școală și un membru al consiliului județean al elevilor.

După alegerile la nivel liceal și numirea președintelui în funcție, acesta poate candida pentru una din funcțiile consiliului județean al elevilor. Iar dacă ocupă una din funcțiile consiliului județean acesta poate candida pentru un din funcțiile consiliului regional sau național al elevilor.

Calendarul alegerilor consiliului elevilor în anul școlar 2013-2014:

• Promovarea concursului pentru ocuparea funcțiilor CŞE/CJE: 16 septembrie- 14 octombrie 
• Depunerea candidaturilor CŞE: 23 septembrie – 20 octombrie 
• Validarea candidaturilor CŞE: 15 – 16 octombrie 
• Desfãşurarea campaniei electorale CŞE: 16 – 25 octombrie 
• Sesiuni electorale CŞE: 28 octombrie – 1 noiembrie 

În anul precedent consiliul elevilor de la Colegiul Național „Mihail Sadoveanu”, al cărui președinte a fost eleva Bianca Aelenei, a organizat diferite dezbateri, training-uri, concursuri de creație literară și fotografie și activități interactive precum: o ceainărie, aflată deja la a III-a ediție, comemorarea unor zile importante cum ar fi Zilele Școlii, Ziua Unirii, Valentine`s day, Ziua Europei, ș.a. 

 Un filmuleț de prezentare a activității consiliului elevilor din anul școlar 2012-2013

http://www.youtube.com/watch?v=d1fZCzHSWd8 (Preview)

 

Related posts

Centrele de examen pentru susţinerea BAC-ului de toamnă

Redacția

Activități culturale la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” dedicate lui Eminescu

Răzvan Grecu

Program gratuit after-school la Asociația ”Lumină și Dar”

Oana Cordoneanu
Încarcă...