NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alegeri parlamentare în Italia: Este așteptat cel mai de dreapta guvern de la Benito Mussolini încoace. Giorgia Meloni favorită pentru postul de prim ministru

Italienii au început să voteze la ora 7 locală, iar participarea la vot la ora prânzului era de aproape 20%, similară cu cea de la precedentul scrutin din 2018, iar urnele se închid la ora 23 când vor fi publicate și primele sondaje la ieșirea de la urne.

Declararea rezultatelor va lua însă timp, deoarece sistemul de vot este complex – 3/8 dintre cele 200 de mandate din Senat și 400 ale Camerei Deputaților se aleg în circumscripții uninominale prin scrutin majoritar, în timp ce restul se aleg în circumscripții plurinominale pe baza reprezentării proporționale. Italienii din străinătate aleg patru senatori și opt deputați.

Sondajele de opinie au dat în mod constant o  majoritate confortabilă alianței de dreapta, între partide Frații Italiei (FdI, dreapta radicală, post fascist) condus de Giorgia Meloni, Lega (dreapta xenofobă), condus de Mateo Salvini și Forza Italia (centru dreapta) condus de fostuș premier Silvio Berlusconi. Meloni are șansa să devină prima femeie șef de guvern din istoria Italiei, la 100 de ani după ce strămoșul ei politic, Benito Mussolini, a devenit prim ministru.

Advertisements

Stânga este fragmentată între Partidul Democrat (PS, centru stânga), condus de Enrrico Letta,

Advertisements
  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Până la 400.000 de spectatori sunt așteptați în Florida pentru lansarea noii rachete NASA spre Lună

Redacția

VIDEO Capsulele de sinucidere asistată sunt acum legale în Elveția: “Ele nu au nevoie de un medic și medicamente”, afirmă creatorul lor

Redacția

Forfotă la Iași, înainte de cel mai mare pelerinaj religios din România

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site