RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alegeri legislative anticipate Franța: Reunirea Națională (RN, dreapta populistă/extremă) bate la porțile puterii, Noul Front Popular (NFP, alianța stângii) bate pasul pe loc, Ensemble (Împreună, confederația centristă pro-prezidențială) bate în retragere

Campania electorală s-a încheiat și înaintea primului tur de scrutin al alegerilor parlamentare RN și aliații săi sunt ferm instalați în fruntea sondajelor de opinie, cu intenții de vot de 35 – 37% în ultima săptămână. Partidul are un candidat carismatic la funcția de prim ministru, tânărul președinte de 28 de ani, Jordan Bardella, ghidat în mod discret de lidera partidului, Marine Le Pen, dar cu prestații mediatice neașteptat de bun.

RN și-a moderat discursul față de cel al predecesorului său, Frontul Național, condus până în 2011 de Jean Marie Le Pen, tatăl actualei lidere. Schimbarea de atitudine, mai ales renunțarea la antisemitism, a determinat unele personalități  evreiești, ca vânătorul de naziști Serge Klarsfeld, să le acorde sprijin în turul al doilea, în cazul unui duel cu extrema stângă.

Totuși, RN nu-și poate ascunde islamofobia și intenția sa de a interzice accesul în unele funcții publice a persoanelor cu dublă cetățenie (3,3 milioane, 5% din populația Franței) a stârnit critici vehemente din partea adversarilor politici.

Bardella a anunțat intenția în caz că RN obține o majoritate absolută de minimum 289 din cele 577 din Adunarea Națională (fără de care a declarat că nu va accepta funcția de prim ministru) de reveni la vârsta de pensionare de 60 de ani de față de 64 la ora actuală legiferată anul acesta de partizanii președintelui Emmanuel Macron,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

fanatik.ro: Podul pe care românii îl așteaptă de 20 de ani e aproape gata! Când se va circula pe el

Redacția

Angajații Washington Post, în grevă pentru o zi / Ce acuză aceștia?

Redacția

Nicoleta Pauliuc, noua președintă aleasă a Organizației Femeilor Liberale

Redacția
Încarcă...