RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Alegeri în Polonia: Cetăţenii vor fi invitaţi să se pronunţe şi în privinţa menţinerii gardului de la graniţa cu Belarus / Gardul de 5, 5 metri înalțime se întinde pe o lungime de 187 kilometri și a fost construit anul trecut

Cetăţenii polonezi vor fi invitaţi să-şi spună părerea cu privire la menţinerea gardului de la graniţa cu Belarus, a anunţat luni în social-media ministrul polonez al apărării Mariusz Blaszczak, relatează dpa. Referendumul va avea loc pe 15 octombrie, aceeaşi dată cu alegerile parlamentare, transmite Agerpres.

Alegătorii vor fi întrebaţi dacă susţin „eliminarea barierei de la graniţa dintre Polonia şi Belarus”, a scris ministrul.

Polonia şi-a consolidat anul trecut graniţa cu Belarus cu un gard metalic de 5.5 metri înălţime care se întinde pe o lungime de 187 kilometri.

Dacă în momentul construcţiei gardului iniţiativa a fost criticată de politicieni din opoziţie, acum, dată fiind situaţia curentă, Belarus fiind aliat apropiat al Rusiei, nu există o opoziţie semnificativă faţă de el.

  

În ultima vreme în Polonia a crescut preocuparea cu privire la activităţile mercenarilor ruşi Wagner din Belarus şi la creşterea numărului de migranţi veniţi din regiuni în criză care vor să ajungă în mod clandestin în Uniunea Europeană via Belarus.

În pofida sprijinului pentru gardul de la graniţă, opoziţia susţine că în spatele referendumului propus se află tactici electorale, în condiţiile în care partidul de guvernământ Lege şi Justiţie (PiS) este sub presiune din cauza inflaţiei ridicate,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Proiect: Interzisă orice activitate umană, cu mici excepții, în rezervațiile științifice

Redacția

Nicuşor Dan, la alegerile PNL Bucureşti: Violeta Alexandru este o „profesionistă în administraţie” şi „sper să continuăm colaborarea”

Redacția

Irina Begu a eliminat-o pe principala favorită la Miami Open, Arina Sabalanka, scor 6-4, 6-4

Redacția
Încarcă...