RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Albania denunță „ambițiile neoimperialiste” ale Rusiei și pune la dispoziția NATO o bază aeriană din fostul oraș „Stalin”

​​O bază aeriană construită în epoca sovietică în Albania în orașul denumit atunci „Stalin”, a fost reactivată şi a devenit începând de luni o bază a NATO, premierul albanez Edi Rama denunțând totodată „ambițiile neoimperialiste” ale Rusiei, relatează agenţiile EFE și Reuters, citate de Agerpers.

Preimierul albanez Edi Rama (stanga) si ministrul italian al apararii Guido Crosetto la inaugurarea bazei aeriene a NATO din KocuveFoto: Armando Babani / AP / Profimedia

NATO a cheltuit peste 50 de milioane de euro pentru reamenajarea bazei aeriene situate la circa 70 de kilometri de capitala Tirana, în zona oraşului Kucova, denumit odinioară „oraşul Stalin”, pe vremea când acolo erau staţionate MiG-uri sovietice şi chineze pregătite de acţiune în eventualitatea unui război cu Occidentul.

  

„Astăzi, trăim într-o epocă diferită şi, din fericire, Albania este în cealaltă tabără”, a afirmat premierul socialist albanez Edi Rama la ceremonia de redeschidere a bazei, care a fost construită în anul 1950 şi apoi închisă în 1990, după căderea de la putere a dictatorului Enver Hoxha.

Albania s-a alăturat oficial NATO în 2009.

„Reactivarea bazei este un mare pas pentru ţara noastră,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

 Alertă antiteroristă la graniţele României. Șase persoane, reţinute în Ungaria

Redacția

Primarul Kievului: Jumătate din populație a părăsit deja orașul

Redacția

LIVE Ziua 57 de război. Biden anunță asistență în valoare de 800 de milioane de dolari pentru Ucraina și pune la îndoială căderea Mariupolului, așa cum susține Rusia / Putin anulează ordinul de asalt asupra uzinei Azovstal / Armata rusă a capturat parțial două orașe din est

Redacția
Încarcă...