NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Al-Qaida s-ar putea reorganiza rapid în Afganistan: Serviciile secrete cred că într-un an sau doi gruparea va amenința din nou SUA

Oficiali ai serviciilor secrete americane spun că membrii grupului terorist au început deja să se întoarcă în Afganistan și că s-ar putea reorganiza rapid pentru a devenit din nou o amenințare pentru SUA în unul sau doi ani, relatează Fox News.

”Evaluarea actuală este că probabil într-un interval de unu la doi ani al-Qaeda va reuși să-și dezvolte capacitatea cel puțin la un nivel suficient pentru a ne amenința patria”, a declarat general locotenent Scott Berrier, directorul Agenției de Informații pentru Apărare (DIA).

Oficialii spn că membrii grupului terorist au început deja să se întoarcă în țară în contextul în care talibanii au preluat puterea în Afganistan, accelerând intervalul de timp în care grupul ar putea să redevină un pericol.

În timp ce Al-Qaida și ISIS-K au membru prezenți în Afganistan, doar al-Qaida au încheiat o alianță cu talibanii. Nu este clar cât efort vor depune talibanii pentru a păstra sub control grupul. Asta, deși s-au angajat în timpul acordului de pace cu SUA să nu permită ca țara să devină un refugiu pentru grupările teroriste, angajament pe care unii oficiali nu au încredere că talibanii îl vor păstra acum că forțele SUA au plecat din Afganistan.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Legaţi în lanţuri şi torturaţi. Mai mulți oameni răpiți de o familie de romi au fost transformați în sclavi

Redacția

Barna: Nu sunt miniştri USR-PLUS de care nu sunt mulţumit. Sunt colegi din Guvern de la care aş fi vrut ca unele proiecte să meargă ceva mai repede

Redacția

Ludovic Orban: Decizia USRPLUS de azi arată că nu mai există soluție de guvernare comună cu Florin Cîțu premier

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site