NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

O curte israeliană condamnă Hamas la plata a 10 milioane de euro familiilor a trei adolescenți evrei uciși în 2014/ De ce decizia judecătorilor ar putea fi un precedent important

Hotărârea Curții Districtuale din Ierusalim obligă mișcarea islamistă Hamas și pe Hussam Qawasmeh, comanditarul răpirilor și uciderilor, să plătească 38 milioane Shekeli (10 milioane euro) familiilor lui Naftali Fraenkel, Gilad Shaar și Eyal Yifrach, în ceea ce s-ar putea constitui ca un precedent pentru obligarea Autorității Palestiniene, care primește fonduri fiscale de la Israel, să rețină fonduri plătite către Hamas.

Fraenkel, în vârstă de 16 ani, Shaar, în vârstă de 16 ani și Yifrach, în vârstă de 19 ani, au fost răpiți de teroriștii Hamas în noaptea de 12 iunie 2014, care făceau autostop în Cisiordania la sud de Ierusalim.

Cadavrele lor au fost descoperite pe 30 iunie, în Halhul, lângă Hebron, după o căutare de 18 zile, concluzia anchetei fiind că au fost uciși la câteva ore după răpire.

Tensiunile au fost ulterior accentuate după uciderea ulterioară a adolescentului palestinian Muhammed Abu Kdheir de către extremiștii evrei într-un aparent atac de răzbunare. Evenimentele au fost un catalizator major al războiului de 50 de zile dintre Israel și Hamas din Gaza, care a început pe 8 iulie 2014.

  

Faptul că tinerii au fost uciși în timpul răpirii și că ucigașii au ascuns soarta tragică a tinerilor arată cruzimea lor și s-a îndreptat direct asupra rudelor,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Șase polițiști au pus la pământ și au încătușat un bătrân care a refuzat să i se ia temperatura, la supermarket

Redacția

Polonia ar putea părăsi Uniunea Europeană “mai repede decât se crede”

Redacția

Europa: cea mai proastă recoltă de grâu din ultimii şase ani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site