RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Afacerea unui primar darama casele pascanenilor

Locuitorii de pe strada Fundac Fantanele, din municipiul Pascani, au ajuns la culmile rabdarii. Acestia spun ca nici fosta conducere si nici actuala conducere nu iau o decizie ferma cu privire la circulatia autobuzelor din autogara amenajata de catre primarul comunei Siretel, Gheorghe Ancuta, in zona Vale.

Din spusele cetatenilor, pe straduta Fundac Fantanele, din apropierea Pietei Agroalimentare, circulatia masinilor de mare tonaj este interzisa. In schimb, autobuzele trec incontinuu pe straduta respectiva, iar structura caselor din imediata apropiere se distruge pe zi ce trece. Oamenii sunt foarte nemultumiti pentru ca, dupa cum spun ei, primaria nu a facut nimic în aceasta privinta, desi i-au instiintat de problemele cu care se confrunta.

De cativa ani, de cand s-a desfiintat vechea autogara Codreanu, primarul comunei Siretel, arhicunoscut pentru afacerile cu transportul in comun, a deschis in zona Vale o tentativa de autogara pentru a-si imbarca calatorii si pentru a stationa autobuzele si microbuzele pe care le detine. Partea proasta este ca datorita spatiului mic, soferii primarului sunt obligati sa intre pe niste stradute alaturate pentru a putea intoarce masinile de mare tonaj.
In zona, sunt foarte multe familii care locuiesc la case si care inca de la primele ore ale diminetii si pana la ore tarzii sunt nevoite sa suporte trepidatiile provocate de trecerea autobuzelor primarului. „S-a pus stapanire pe toata zona. De la primele ore ale diminetii incep sa treaca autobuze pe strada, iar datorita gabaritului destul de mare pentru straduta aceasta, casele pur si simplu trepideaza. Nu este normal sa suportam noi, locuitorii din zona, toata aceasta debandada pentru ca nu au unde sa-si parcheze toate autobuzele. Sunt momente cand pur si simplu te uiti la vitrina din casa cum tremura si te gandesti daca o sa se sparga ceva sau nu. Din cate stiu, aceasta problema a fost adusa in atentia actualei conduceri si au zis ca vor vedea ce vor putea face. Sa se gaseasca un spatiu intr-o zona mai indepartata de case”, a spus, satul de disconfortul creat, Iulian Ignat, un locatar din zona.

  

Tot cei din zona sunt nemultumiti de faptul ca strada Fundac Fantanele nu este asfaltata, ci doar pietruita iar autobuzele care se intorc sau merg zilnic in curse produc un praf de nedescris. „Acea strada nu a fost conceputa pentru traficul greu. Pe langa trepidatiile zilnice, in zilele de vara suntem nevoiti sa inghitim si praful produs de aceste autobuze. Nu ne dorim decat ca traficul sa fie directionat pe alte artere, pentru ca in timp, apar crapaturi tot mai mari in peretii casei. Ori daca nu, sa se gaseasca alta zona pentru autogara.  Nu se poate in cativa metri si in apropiere de casele noastre sa faci autogara”, a mai spus acesta.

Primaria stie si tace

Revolta familiilor din zona, a celor nevoiti sa suporte zilnic acest calvar, nu i-a impresionat pana acum pe cei de la conducerea municipiului. Cel mai probabil, pentru a se lua niste masuri, este necesar ca zidurile caselor sa se darame. Administratorul public al Primariei, ec. Gica Zanet, are la cunostinta faptul ca autogara din zona nu este bine amplasata. „Stiu ca sunt unele probleme in zona si trebuie luate unele masuri. Autogara de la Gara se va inchide, procesul din instanta cu amplasamentul de acolo fiind castigat de catre Primarie. Urmeaza sa gasim o solutie, sa le dam teren in alta parte pentru a-si infiinta o autogara”, a precizat, nu cu mult timp in urma, Gica Zanet.

„Am auzit de niste probleme in zona, dar nu am primit nicio sesizare scrisa. Stiu ca sunt probleme privind functionarea autogarii. Trebuie sa vedem cine a eliberat hartiile de functionare in zona, daca au toate autorizatiile necesare, etc. O sa ma interesez la Serviciul Patrimoniu din cadrul Primariei. Nu pot da un raspuns deocamdata pentru ca nu am hartiile necesare langa mine. Cand o sa ajung la serviciu, o sa ma interesez”, a declarat viceprimarul municipiului Pascani, Vasile Axinte.

Autogara respectiva a fost construita in timpul fostului primar Grigore Craciunescu. La vremea respectiva se discuta la nivel local de desfiintarea transportului public in comun din cadrul RAGCL cu scopul de-al face „cadou” actualului primar din Siretel, liberalul Gheorghe Ancuta. Din fericire pentru pascaneni, magaria nu a fost votata de consilierii din opozitie de la vremea respectiva. Printre cei care s-au opus vehement acestui plan de-al lui Grigore se numara actualul director Georgeta Sandu.

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Lucrările de modernizare ale DJ 207M: A.I.Cuza-Kogălniceni, s-au finalizat

Redacția

Sumele achitate în 2015 de Primărie către ApaVital pentru apă meteorică și cele estimate pentru 2016. Iată cât investește operatorul în Pașcani!

Marius Parteni

Seceta a făcut ravagii: 24.000 hectare de teren afectate

Redacția
Încarcă...