NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Au început lucrările de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare din cadrul POIM

Mult promisele lucrări de extindere și modernizare a rețelelor de apă și canalizare au fost demarate. Constructorul a ales să înceapă cu cartierul Aerodrom și cu alte zone din municipiu, însă primarul Marius Pintilie își dorește că lucrări similare să demareze cât mai repede și în cartierul Gâștești.

„Au început lucrările de apă și canalizare pe aerodrom prin mult așteptatul proiect a celor de la ApaVital, finanțat prin POIM. Este o veste bună care ajunge după 6 ani din momentul în care s-a vorbit despre ea. Este o chestiune foarte importantă pentru comunitatea noastră. Vom avea extinderi de apă și canalizare și vom avea și înlocuiri ale acestor sisteme de apă și canalizare. Dacă pe Aerodrom sau pe zona de oraș, începând de astăzi, lucrările au început, așteptăm să vedem și cei care se ocupă de cartierul Gâștești, pentru că și acolo sunt foarte multe străzi unde trebuie construite rețele de apă și canalizare. Să vedem când se vor apuca și ei de investiții concrete, adică vor începe să săpăturile”, a declarat astăzi Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani.

Lucrările de extindere a sistemului de apă şi canalizare în Municipiul Pașcani constau în reabilitarea conductei de aducțiune apă pe o lungime de aproximativ 7 km, realizarea unei conducte de aducțiune nouă cu o lungime de aproximativ 3 km și construirea unei stații de pompare a apei potabile. În cartierul Gâștești se va construi o gospodărie de apă, care va cuprinde două rezervoare de 300 metri cubi, o stație de clorinare și o stație de pompare.

Advertisements

În Municipiul Pașcani (inclusiv în cartierele Gâștești, Blăgești, Sodomeni, Boșteni și Lunca) vor fi reabilitate rețelele de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 11 km, va fi extinsă rețeaua de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 14 km și va fi înființată o rețea de alimentare cu apă pe o lungime de aproximativ 19 km. De asemenea, va fi reabilitată rețeaua de canalizare menajeră pe o lungime de aproximativ 4 km, va fi extinsă rețeaua de canalizare menajeră pe o lungime de aproximativ 9 km, va fi înființată rețea de canalizare menajeră cu o lungime de aproximativ 31 km și vor fi construite 21 de stații de pompare a apelor uzate. Contractul este în valoare de 92.777.000 lei (fără TVA) şi are o durată de execuție de 24 de luni, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție de 60 luni.

Advertisements
  

De rapiditatea cu care este implementat acest proiect depinde și modernizarea unor străzi din municipiu, pentru care Pașcaniului i-au fost alocați 14 milioane de lei de la Guvernul României, singura condiție impusă fiind ca străzile să aibă rețea de apă și canalizare.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Înalta Curte de Casație și Justiție a obligat ApaVital Iași să încheie contracte individuale cu proprietarii de apartamente dintr-un bloc din Iași! Răzvan Manolache: „Contracte individuale doar cu branșament individual”

Răzvan Grecu

Dezinsecția Pașcaniului ar costa 172 de milioane de lei, dacă s-ar aplica tarifele aprobate de consilierii locali, în mandatul lui Dumitru Pantazi

Răzvan Grecu

110 titluri de proprietate trimise Prefecturii pentru rectificare. Pășcănenii vor ședințe de Fond Funciar Publice

Ema Roman
Încarcă...