NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Activitatea ANAF, în plin avânt: Va angaja încă 1.000 de oameni

Fiscul se va reorganiza, cu Directia generala de administrare a marilor contribuabili ca organ fiscal cu buget propriu, infiintand o directie de executare silita a cazurilor speciale si va reconfigura directia de verificari fiscale, proces pentru care va avea nevoie de 1.000 de posturi suplimentare.

Astfel, Directia generala de administrare a marilor contribuabili va fi organizata si va functiona ca organ fiscal cu personalitate juridica si buget propriu, in subordinea presedintelui ANAF, masura recomandata, printre altele si de catre FMI, in Raportul intocmit in luna august 2015, se arata in nota de fundamentare a unui proiect de hotarare pentru modificarea legislatiei privind organizarea si functionarea ANAF si a Ministerului Finantelor Publice, publicat vineri.

  

Totodata, documentul prevede organizarea si functionarea in cadrul aparatului propriu al Fiscului a Directiei de executare silita cazuri speciale, precum si a structurilor teritoriale subordonate organelor fiscale, cu atributii in coordonarea si monitorizarea modalitatilor de executare silita, inclusiv a valorificarii bunurilor sechestrate prin modalitatile prevazute de lege, precum si a aplicarii masurilor asiguratorii.

Directia verificari fiscale care gestioneaza programul de crestere a conformarii voluntare a persoanelor cu venituri mari va fi reorganizata la nivel de directie generala, sub denumirea Directia generala control venituri persoane fizice.

Proiectul mai prevede infiintarea postului de secretar general adjunct, avand in vedere dimensiunile si complexitatea activitatii aparatului propriu al ANAF.

Pentru aceste schimbari preconizate, Fiscul vrea suplimentarea numarului total de posturi alocat Agentiei cu 1.000 de locuri, justificat, in principal, de volumul activitatii de executare silita pentru care se constituie si structura noua de executare silita cazuri speciale si de deficitul de personal la nivelul Directiei generale regionale a finantelor publice Bucuresti.

 

De asemenea, necesarul de personal este dat de deficitul pe anumite arii de activitate si necesitatea completarii posturilor in vederea indeplinirii in conditii corespunzatoare a obiectivelor Directiei generale antifrauda fiscala si directiilor generale regionale ale finantelor publice, precum si de locuri necesare in serviciile suport cu precadere pentru DGAMC, activitatea juridica si tehnologia informatiei. 

Sursa www.ziarulevenimentul.ro

Advertisements

Related posts

O multinaţională caută un absolvent cu studii de contabilitate şi limbă franceză

Redacția

Povestea perdelelor de Paşcani, o istorie de 40 de ani: un produs de lux care a pierdut lupta cu concurenţa

Redacția

Ludovic Orban: Mai spun o dată, nu vom majora taxe şi impozite

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site