NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

O femeie a născut pe holul Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi. Cum explică situaţia managerul spitalului

Conducerea Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi a declanşat o anchetă internă după ce o femeie de 36 de ani a născut pe holul unităţii medicale, deşi pacienta reprezenta o urgenţă şi necesita transferul rapid în sala de naşteri şi în condiţiile în care erau de gardă doi medici. 

 

  

Medicul Cristina Dobre, managerul Maternităţii ”Elena Doamna” din Iaşi a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că a fost declanşată o anchetă internă după ce o femeie din localitatea ieşeană Bosia a născut pe holul unităţii, în condiţiile în care erau medici de gardă.

Femeia a ajuns, joi dimineaţă, cu o ambulanţă la maternitatea ieşeană, fiind nevoită să aştepte pe holul unităţii sanitare, întrucât la momentul respectiv mai multe paciente se aflau la consultaţii, potrivit medicilor. Între timp, pacientei i s-a declanşat naşterea pe hol, în timp ce aştepta să intre în triaj, deşi cazul reprezenta o urgenţă şi necesita transferul rapid în sala de naşteri.

 În aceste condiţii, femeia a fost preluată de unul dintre cei doi medici care erau de gardă şi dusă în sala de naşteri. ”A fost demarată o anchetă internă, am convocat deja pentru luni Consiliul Etic şi Comisia de Disciplină. Din ce am aflat, pacienta nu a mai avut timp să ajungă în sala de operaţie. Naşterea a decurs în condiţii normale, atât femeia cât şi copilul sunt sănătoşi, n-a avut nimeni de suferit. Există nişte proceduri de lucru în astfel de situaţii, vom vedea dacă au fost respectate. Nu mă pot pronunţa în acest caz, însă o analiză serioasă se va face cu siguranţă”, a afirmat managerul maternităţii, medicul Cristina Dobre.

Cei doi medici care făceau gărzi în ziua respectivă nu sunt angajaţi ai maternităţii, ci au contracte de prestări servicii cu unitatea medicală.

Sursa www.ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Copiii, fără copilărie. Mortalitatea infantilă în Iaşi, la cote ridicate

Redacția

Vârsta – 22 de ani; vârsta plămânilor – 58 de ani. La Iași există speranțe de ameliorare

Redacția

Panică la un centru de plasament. Angajații, izolați forțat în instituție după ce un copil a fost testat pozitiv

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site