NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Acest dispozitiv TRANSFORMĂ deşeurile din plastic în ciuperci comestibile

A fost inventat un dispozitiv care transformă deşeurile din plastic într-un produs comestibil. Acest proces are loc datorită unor tulpini de ciuperci ce digeră ingredientele din plastic, dar nu acumulează substanţele toxice.

 

 

  

„Am fost cu adevărat inspiraţi de ideea că ciupercile pot digera plasticul, pentru ca, mai apoi, să rezulte o biomasă comestibilă”, a declarat unul dintre inventatori, designerul austriac Katharina Unger.

 

Numit Fungi Mutarium, dispozitivul a fost creat după câţiva ani de cercetări şi experimente. Acum, însă, Unger împreună cu o echipă de microbiologi lucrează pentru a descoperi mai mutle tipuri de ciuperci, care pot fi folosite pentru a eficientiza procesul de descompunere.

„Ştim că există potenţial pentru a accelera acest proces, chiar prin optimizarea fenomenelor din jurul acestuia: temperatura, umiditatea sau microclimatul vor ajuta ciupercile să descompună cât mai rapid materialul plastic. De asemenea, deşi este considerată controversată, există un mecanism de modificare genetică. Ce se întâmplă dacă modificaţi organismul, astfel încât acesta să poată procesa materialele mai repede?”, a declarat Unger.

 

Conform unui raport întocmi recent, s- a estimat că, în următorii 35 de ani, numărul peştilor din oceanele planetei va fi depăşit de deşeurile din plastic, iar până în 2050, vom produce de 3 ori mai mult plastic decât până în 2014.

 

Desigur, există tehnologii care ar ajuta la reciclarea plasticului, însă există ţări care, deşi dispun de aceste metode, fac faţă cu greu fenomenului poluării. Spre exemplu, în China fabricile de ardere a materialui plastic emană o cantitate mare de dioxid de carbon în atmosferă.

 

 Sursa: descopera.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

WIZZ AIR inaugurează vineri, pe 1 iulie, baza de la Iași. Sunteți așteptați!

Redacția

Wi-Fi-ul ne afectează grav sănătatea. Câteva sfaturi pentru a-l menţine la o ”distanţă” sigură

Redacția

Manipulanţii de bagaje au distrus scaunul cu rotile al unei doctoriţe şi au abandonat-o pe pistă!

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site