NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Absolvenții pășcăneni pot solicita acordarea indemnizației de șomaj

Absolvenţii din municipiul Pașcani, în vârstă de cel puțin 16 ani, pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj dacă, într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire, nu au reuşit să se încadreze în muncă, nu urmează o formă de învăţământ la data solicitării şi, totodată, fie nu realizează venituri, fie realizează venituri mai mici de 500 lei. Indemnizaţia de şomaj se plăteşte pentru o perioadă de şase luni şi este de 250 lei, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare

Absolvenţii care vor să se înscrie pentru a beneficia de indemnizaţia de şomaj trebuie să pregătească un dosar cu actul de identitate, în original şi copie, actele de studii şi de calificare sau adeverinţă din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie şi adeverinţă medicală care să certifice că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de munca ori că are eventuale restricţii medicale.

 În calitate de angajator, puteți solicita subvenția prevăzută de art. 80 din Legea nr. 76/2002 pentru încadrarea în muncă a absolvenților, indiferent dacă aceștia din urmă beneficiază sau nu de îndemnizația de șomaj la data încadrării în muncă.

  

 Pentru mai multe informații:

 ALOFM Pașcani:Str. Grădiniței, bl. G1, parter, Pașcani 705200, județul Iași
Telefon/Fax: 0232.717.930
E-mail: is_pascani@ajofm.anofm.ro
Persoana de contact: Grinea Mariana


Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Ministrul Agriculturii impresionat de fermierii ieșeni

Redacția

Noi produse tradiționale din județul Iași vor fi acreditate

Redacția

Producatorii agricoli si-au facut o comisie

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site