RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

A vrut să-i dea foc soţiei, dar s-a autoincendiat. Are arsuri pe o treime din suprafaţa corpului

Un bărbat din localitatea ieşeană Trifeşti a vrut să îi dea foc soţiei, însă norocul femeii a fost că, din greşeală, bărbatul şi-a scăpat benzină pe haine şi a ajuns să fie el cel care a suferit cele mai multe arsuri. Totul s-a întâmplat în urma unui conflict familial, când bărbatul a aruncat cu benzină către soţie, însă, atunci când a aprins flacăra, soţia s-a ferit din calea sa, şi a reuşit să scape doar cu câteva arsuri. 

 

  

Soţul în vârstă de 38 de ani a ajuns la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) de la Spitalul „Sf. Spiridon” cu arsuri pe 30% din suprafaţa corporală pe cap, torace anterior şi posterior, intrând direct în sala de operaţii, iar ulterior a rămas internat în Clinica de Chirurgie Plastică şi Reconstructivă. Acesta avea mai multe arsuri de gradul II.

„Femeia în vârstă de 35 de ani prezenta arsură prin flacără, cu benzină. Mai exact, arsuri de gradul I – II, pe aproximativ 5% din suprafaţa corporală pe membrele superioare stângi, precum şi pe toracele posterior. A rămas internată în cadrul aceleiaşi clinici”, a precizat prof. dr. Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD de la Spitalul „Sf. Spiridon”. În cazul arsurilor uşoare, de gradul I, apare roşeaţă, umflarea pielii, cădură în zona respectivă şi usturime, iar în arsurile de gradul II apare o senzaţie dureroasă severă, formându-se bule cu lichid, care lasă pielea roşie după îndepărtare. Cei doi vor avea nevoie de tratament de lungă durată şi spitalizare.

 sursa www.ziarudeiasi.ro

 

Related posts

Peste un milion de teste au fost făcute în România de la începutul epidemiei

Redacția

INSP – semnal de alarmă cu privire la evoluţia epidemiei de COVID-19

Redacția

Iată de ce avem atâţia nou-născuţi cu malformaţii! Mamele lor au fost iresponsabile

Redacția
Încarcă...