NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Relaxare a restricţiilor în Italia, în urma scăderii considerabile a cazurilor de coronavirus

O scădere considerabilă a cazurilor de coronavirus determină o relaxare semnificativă a restricţiilor în Italia.

Deocamdată, doar trei regiuni intră din această săptămână în aşa-numitul scenariu alb, în care aproape toate restricţiile sunt ridicate. După aproape şase luni de la începutul campaniei de vaccinare, doar 20% din populaţia Italiei a fost imunizată cu ambele doze.

Cu 2.949 de oi cazuri de coronavirus şi 44 de decese în ultimele 24 de ore, cele mai mici date din octombrie 2020 până în prezent, de astăzi Italia se relaxează tot mai mult.

Trei din cele 20 de regiuni, Sardinia, Molise şi Friuli-Veneţia Giulia trec la zona albă, urmând ca, de mâine, la nivel naţional să se deschidă toate restaurantele la prânz şi seara, chiar şi în interior, mai puţin în patru localităţi siciliene din provincia Palermo care sunt izolate până la 3 iunie.

  

În zonele albe, masca rămâne obligatorie atât în aer liber, cât şi în interior, se va respecta distanţa între persoane, se vor evita adunările şi nu se va putea circula noaptea, înre orele 23:00 şi 5:00 dimineaţa. În zona albă se redeschid de astăzi parcurile de distracţii, precumşi centrele culturale, cele sociale sau de recreere, iar în cea galbenă abia peste 15 zile.

radio iasi

Advertisements

Related posts

Un tânăr de 23 de ani suspectat de infarct a fost trimis de urgență la Iași

Răzvan Grecu

Ședință de urgență la Guvern. Surse: Limitarea circulației pe timp de noapte în Capitală și masca obligatorie în toate județele

Redacția

Băile Felix, stațiunea cu ape unice în Europa care permit tratarea cu succes a multor afecțiuni medicale. Turiști din toată lumea vin aici

Redacția
Încarcă...