RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

A doua şansă pentru elevii cu opt clase

Tinerii care au împlinit deja 18 ani, dar nu au făcut liceul, au o etapă specială de înscriere în clasa a IX-a, aceasta desfăşurându-se în perioada 22-23 iulie.

Conform legislaţiei, candidaţii din promoţiile anterioare, care împlinesc 18 ani până la data începerii anului şcolar 2014-2015, au dreptul de a urma doar cursurile serale sau cu frecvenţă redusă. Astfel, la Colegiul Naţional „E. Racoviţă” Iaşi există două clase cu frecvenţă redusă, fiind studiate ştiinţele naturii. De asemenea, noii elevi care îşi doresc o specializare tehnologică, pot reîncepe cursurile la clasele serale din cadrul Colegiului Tehnic „D. Leonida”, Liceului Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări sau Colegiului Tehnic de Transporturi şi Construcţii. Pentru oricare dintre acestea ar opta, dosarul de admitere va trebui depus la centrul special de înscriere – Colegiul Naţional „E. Racoviţă”. Repartizarea se va face în perioada 23-25 iulie, în două etape. Mai întâi vor repartizaţi elevii care au participat la examenul naţional de la finalul clasei a VIII-a, în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute, iar în doua etapă restul candidaţilor.

Ce trebuie să conţină dosarul de admitere:

  

a) cererea de înscriere;
b) certificatul de naştere, cartea de identitate şi după caz, certificatul de căsătorie, în copie legalizată;
c) adeverinţa cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională/tezele cu subiect unic/testele naţionale/examenul de capacitate;
d) foaia matricolă pentru clasele a V-a – a VIII-a (cu calculul mediei generale);
e) fişa medicală.

sursa: evenimentul.ro

Citeste și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Elevii Colegiului Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea”, Pașcani vizitează companiile și instituțiile locale

Redacția

Premii ale elevilor de la Colegiul „Sadoveanu” și „Unirea, la două concursuri

Redacția

Când și cum începe școala

Redacția
Încarcă...