NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

A circulat 6 luni cu un permis FALS și a venit să-l schimbe. Reacția autorităților


Cu toate ca stia ca are un permis de conducere falsificat, Florina Ilie, de 24 de ani, din Pitesti, s-a prezentat la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Autovehiculelor Arges pentru a schimba documentul.

Astfel, ea s-a ales si cu banii dati si cu un dosar penal, fiind trimisa in judecata sub acuzatia de complicitate la fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals in declaratii.

 Tanara a depus o cerere de preschimbare a unui permis de conducere emis de Cipru. Cu toate acestea, in urma verificarilor, Ambasada Republicii Cipru a informat Serviciul Permise ca documentul nu este inregistrat oficial in aceasta tara, fiind vorba de un fals.

Procurorii au declansat o ancheta, iar la audieri tinara a povestit ca, in luna iulie a anului 2013, a mers sa se intereseze cum poate obtine permisul de conducere. In fata SPCRPCIA Arges a fost acostata de un individ, care nu a fost identificat de anchetatori, acesta propunindu-i sa-i faca rost de un document din Cipru.

  I-a cerut in schimb suma de 5.000 de euro, iar in urma negocierilor, Florina Ilie a platit 3.000 de euro, i-a dat acestuia o copie de pe cartea de identitate si o fotografie. Dupa o saptamina, a primit documentul care era antedatat, fiind emis pe 8 iunie 2011, acesta fiind un indiciu evident ca actul este fals. In plus, beneficiara nu a dat examen, nu a urmat cursuri de legislatie si nu a colaborat in vreun fel cu autoritatile din Cipru pentru obtinerea permisului.

 Dupa ce timp de sase luni, a condus masina folosind acest permis, despre care stia ca e valid in Romania, o jumatate de an, in ianuarie 2014, s-a dus sa-l preschimbe. A dat o declaratie pe propria raspundere la notar, potrivit careia permisul este valabil, si a intocmit restul dosarului, pe care l-a depus la Serviciul Permise. La audieri, tinara a sustinut ca habar nu avea ca permisul este fals, ceea ce este greu de crezut, avind in vedere modul in care l-a obtinut si datele inscrise pe el. Daca declaratiile sale sunt adevarate, tanara va plati scump pentru naivitatea sa.

sursa www.bzi.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

loading...
Advertisements

Related posts

Tânăr prins beat la volanul unui autoturism. Oamenii legii i-au făcut dosar penal

Redacția

Avalanșă de amenzi de la Poliția Locală. Cele mai mari, pentru construcții fără autorizație

Răzvan Grecu

Un șofer de 30 de ani a murit pe E85, la Traian, după ce a intrat cu mașina într-un cap de pod

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site