RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Administrația locală a abandonat chiriașii ANL și cei ai blocului social! Dacă vor să aibă căldură și apă caldă trebuie să-și pună pe banii lor centrale termice! Codul civil trasează această cheltuială în sarcina Primăriei!

Intrarea în insolvență a RAGCL și notificarea clienților privind rezilierea contractului de furnizarea a energiei termice are puternice efecte sociale.

Chiriașii blocurilor ANL și al locuințelor sociale vor trebui să cheltuiască între 6.000 și 8.000 de lei pentru a-și monta centrale de apartament.

  

Asta deoarece administrația locală, condusă de primarul Dumitru Pantazi, a ales să aloce de la bugetul local bani pentru montarea unor centrale termice, doar pentru clădirile în care funcționează instituții publice și de învățământ.

Decizia primarului Dumitru Pantazi este cel puțin controversată dacă nu și ilegală, având în vedere că locuințele sociale și o parte dintre cele de tip ANL sunt în proprietatea Primăriei, la fel ca clădirile în care funcționează instituțiile publice și cele de învățământ.

Conform legislației proprietarul unui spațiu de locuit este obligat să asigure reparațiile care sunt necesare pentru a menține bunul în stare corespunzătoare de întrebuințare pe toată durata locațiunii conform destinației stabilite, se arată la art. 1788 din Codul Civil.

Cum la data semnării contractului de închiriere, Primăria municipiului Pașcani a dat apartamentele beneficiarilor cu un sistem de încălzire centralizat, acum după ce acest sistem nu mai funcționează municipalitatea este obligată prin lege să înlocuiască soluția de încălzire a apartamentelor pentru ca acestea să fie „în stare corespunzătoare” de folosință.

Chiriașii ANL și cei ai locuințelor ANL trebuie să notifice Primăria municipiului Pașcani față de faptul că locuințele lor nu mai beneficiază de încălzire și apă caldă. În adresă trebuie solicitat municipalității să remedieze situația prin instalarea unei surse alternative de încălzire.

Dacă administrația locală condusă de primarul Dumitru Pantazi nu dă curs acestei notificări, chiriașul poate monta centrala termică și apoi să solicite banii cheltuiți plus dobânzile aferente de la Primăria municipiului Pașcani. În cazul unui refuz, chiriașul se poate adresa instanței de judecată.

Întrebată despre situația de la locuințele sociale, viceprimarul Gabriela Nedelcu a spus că în prezent Primăria municipiului Pașcani caută soluții pentru această situație. Nici la o săptămână distanță, nu am primit vreun răspuns față de problema chiriașilor ANL și al locuințelor sociale.

Related posts

Administrator de asociație acuzat de o țeapă de 1 milion de euro

Redacția

Prest Serv Apa continuă să nu aibă Consiliu de Administrație, deși aleșii locali au desemnat trei persoane să ocupe aceste funcții încă din 17 decembrie 2018!

Răzvan Grecu

Programul transportului public, în zilele de 30 noiembrie – 1 decembrie (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...