RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Știrea zilei

Părintele Cristea, din parohia „Sfântul Gheorghe” – Fântânele, a transmis un La mulți Ani alături de Hristos tuturor celor care poartă numele de Gheorghe, George, Georgiana și Georgeta

Astăzi, creștinii ortodocși din întreaga lume serbează ziua Sfântului și Marelui Mucenic Gheorghe, născut în Cappadocia în timpul domniei împăratului Dioclețian (284 – 305), cunoscut ca unul dintre cei mai mari persecutori ai creștinismului.

 

În orașul nostru, hramul acestui sfânt este purtat de parohia părintelui Dumitru Cristea, din zona Fântânele. Începând cu orele dimineții, în acest lăcaș de cult s-a cântat acatistului Sfântului Gheorghe, după care s-a săvârșit Sfânta Liturghie a darurilor mai înainte sfințite, urmată de o slujbă de pomenire a morților, credincioși din parohie care purtaseră numele marelui mucenic.

  

La sfârșitul liturghiei, părintele Cristea a urat un La Mulți Ani alături de Hristos tuturor credincioșilor prezenți la slujbă care poartă numele de Gheorghe, George, Georgiana și Georgeta, rostind apoi un cuvânt înduioșător despre viața și minunile Sfântului Gheorghe. Parohul a subliniat faptul că figura emblematică a sfântului ar trebui să fie un exemplu viu pentru fiecare din credincioșii ortodocși de astăzi.

„E greu de imaginat cu mintea noastră la câte chinuri a fost supus Sfântul și Marele Mucenic Gheorghe pentru nelepădarea de credința sa: aruncat în temniță, o piatra mare i s-a pus pe piept, a fost tras pe roată, a fost pus într-o groapă cu var nestins, încălțat în încălțăminte din fier cu piroane înroșite în foc, bătut cu curele de piele, otrăvit de un vrăjitor, iar la final i s-a tăiat capul. Apropo de noi, că suntem atât de plângăreți și pesimiști, fie că ne-am lovit la ceva sau avem o mică durere, sau ne înspăimântă cineva cu un diagnostic de mâna a treia, vai de mine, e nenorocire mare!”, a comentat părintele Dumitru Cristea, parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe” – Fântânele. 

 

 

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Trei firme vor să proiecteze parcul industrial de la Pașcani. Consiliul Județean a început evaluarea

Redacția

Autostrada A8 din judeţul Iaşi: 53 de clădiri vor fi demolate. Proiectul a fost depus pentru avizare la Mediu

Redacția

 Hai la Iași, duminică! – Festivalul Străzii Lăpușneanu  și Târgul de Carte Gaudeamus

Carmen Bălăceanu
Încarcă...