RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Iași – PROIECTELE cuprinse în bugetul local. Cele mai mari investiţii: termoficare şi asfaltare

Municipalitatea a finalizat proiectul de buget pe 2018. Primăria a finalizat proiectul de buget pe anul 2018 (VEDEȚI AICI PROIECTUL). În sumă totală de 848 milioane lei, bugetul general al municipiului va fi supus aprobării Consiliului Local (CL) într-o şedinţă extraordinară ce va avea loc luni.

Cele mai mari investiţii pe anul în curs vor consta în modernizarea reţelelor de termoficare (proiect european) şi moder­nizarea de străzi. Acestora li se adaugă reabilitarea Palatului Braunstein şi a ansamblului Mănăstirea Frumoasa, ridicarea de locuinţe în Grădinari, construirea unui pod carosabil peste Bahlui în zona fostului stadion „Constructorul“ şi a unui canal evacuare ape pluviale în Cicoarei şi, nu în ultimul rând, reabilitarea pasarelei metalice între Gară şi Alexandru cel Bun.

Bugetul total pentru investiţii se ridică la circa 213 milioane lei.

  

„Este un buget rezonabil în contextul actual, pe un deficit de aproximativ 12 milioane euro în urma reducerii unor venituri ca urmare a «revoluţiei fiscale», dar cu o apropiere mai aparte faţă de necesităţile actuale ale municipiului Iaşi, aşa cum au reieşit ele din dezbaterile publice“, a declarat ieri primarul Mihai Chirica.

Pe lista investiţiilor au mai fost incluse proiecte precum refacerea de spaţii verzi, modernizarea de parcuri de joacă, modernizarea trotuarelor, achiziţia de parcometre, reabilitarea infrastructurii şcolare şi lucrări la unităţile medicale din subordinea municipalităţii. Alte proiecte vizează înfiinţarea unui sistem integrat de supraveghere video în spaţii publice, montarea unui Drapel naţional în parcul de lângă Sala Sporturilor şi realizarea unui soclu pentru Statuia Regelui Ferdinand I. 

Municipalitatea a prevăzut şi diverse sume pentru rea­lizarea de studii şi documentaţii tehnice în cazul unor investiţii care ar putea fi realizate în anii viitori. Printre acestea se numără Spitalul Regional de Ur­genţe, parcul industrial de la Fortus, un nou drum spre aeroport, construirea de grădiniţe, alte trei poduri peste Bahlui în zona Cicoarei, reabilitarea liniei de tramvai Iaşi – Dancu, realizarea Memorialului „Unirii“, restaurarea unor monumente (Gh. Asachi, Independenţei, Grupul Statuar Voievozi şi Monumentul Eroilor), reabilitarea zonei de agrement C.A. Rosetti şi restaurarea Casei Ber­thelot. Cele mai multe dintre investiţiile anunţate de municipalitate sunt proiecte lansate de mai multe ori în ultimii ani.

Sursa 

Related posts

Consiliul de Administrație de la EcoSalubritate a fost completat!

Marius Parteni

Angajări la două mari instituţii din Iași: DSP și CJAS. Ce posturi sunt libere!

Redacția

Discuții pe marginea colectării selective. Primăria blochează măsura, prin lipsa platformelor special amenajate

Marius Parteni
Încarcă...