NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Discuții pe marginea colectării selective. Primăria blochează măsura, prin lipsa platformelor special amenajate

Întâlnire importantă astăzi la Primăria Paşcani pentru stabilirea paşilor campaniei de educare și conștientizare a populației cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor. La eveniment au participat reprezentanți ai Primăriei Pașcani, Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate, operatorul Girexim şi din partea unor ONG – uri locale.

Participanții au discutat despre oportunitatea organizării unor campanii de informare pentru ca cetățenii să depoziteze selectiv deșeurile.

”Am ajuns într-un punct în care să demarăm o campanie foarte serioasă pentru conștientizarea populației, cât și a copiilor, colectarea selectivă a deșeurilor.  Astăzi ne-am întâlnit cu reprezentanții Primăriei Pașcani, a asociațiilor de mediu, prezentanții operatorilor de salubritate și ADIS pentru a stabili un plan de campanie, atât pe transmitere media, online, prin școli, echipe de voluntariat, cât și prin o modificare a programului de colectare și demarare a unui program pilot pentru zona de case din Pașcani, în vederea colectării deșeurilor reciclabile din poartă în poartă, în fiecare săptămână”, a precizat Răzvan Gheorghiu, director executiv ADIS Iași.

Se va derula și un program pilot, la nivelul cartierului Aerodrom prin care colectarea selectivă se va face din poartă în poartă, în acest sens fiecare gospodărie va primi pubele special destinate colectării selective.

  

În programul de activități al Compartimentului de Sport, Cultură, Culte ne-am propus să demarăm o campanie intensă de conștientizare și informare a populației cu privire la colectarea selectivă.  Am creat astăzi un grup de lucru format din reprezentanții școlilor din municipiu, Clubul Copiilor, Asociația Șansa 2010, Centrul Local Crinii și ATOR Pașcani. Vom desfășura campanii intense de informare, concursuri în școli dar și o patrulă verde, prin care vom încerca să creștem rata de colectare selectivă”, a declarat viceprimarul municipiului Pașcani Gabriela Nedelcu.

În pofida acestor discuții, administrația locală este responsabilă de amenajarea platformelor pentru depozitarea selectivă a deșeurilor. Ele trebuiau deja amenajate până la momentul la care noul operator a preluat activitatea.

Advertisements

Related posts

Remorca unui tractor de la AgroComplex s-a răsturnat pe strada Unirii!

Marius Parteni

Ședință Consiliul Local Răchiteni 12 februarie 2019 (VIDEO)

Redacția

Trotuarele degradate au intrat în proces de reabilitare

Ema Roman
Încarcă...