NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Filmările în biserici vor putea fi făcute după reguli mult mai stricte

Filmările în biserici vor fi făcute doar cu acordul centrelor eparhiale şi numai pentru „evidenţierea patrimoniului liturgic şi arhitectural-istoric al respectivelor Biserici”, aceleaşi condiţii fiind aplicabile şi în cazul transmiterii pe internet a slujbelor, a decis Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

 

„Filmările în lăcaşurile de cult vor fi realizate doar cu acordul Centrelor eparhiale şi numai în cazurile în care se doreşte evidenţierea patrimoniului liturgic şi arhitectural-istoric al respectivelor Biserici. La fel, transmiterea în direct pe internet a slujbelor din biserici va fi realizată doar cu acordul Centrelor eparhiale, cu obligaţia respectării normelor liturgice şi tipiconale”, se arată în hotărârea Dfântului Sinod.

  

De asemenea, nu vor mai fi desfăşurate activutăţi cultural artistice în lăcaşurile de cult, ci doar în alte spaţii aparţinând parohiilor. „Întrucât activităţile culturale şi artistice desfăşurate în lăcaşurile de cult pot provoca tendinţe de auto-secularizare a spaţiului sacru din Biserica Ortodoxă Română, Sfântul Sinod stabileşte ca aceste activităţi culturale să fie organizate în alte spaţii ale parohiilor, sau în spaţii publice închiriate pentru acest scop”, consideră Sfântul Sinod.

Sursa 

 

Advertisements

Related posts

Imaginea umilinței. Români transformați în mașini de cules căpșuni (VIDEO)

Redacția

Doliu în Primăria Paşcani! Un fost angajat a fost răpus de o boală necruţătoare

Redacția

BBC: De ce oamenii trag la băutură în perioada de izolare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site