RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Toyota a fost numărul unu mondial la vânzări auto în 2022, la mare distanță de marele rival

Toyota a fost și în 2022 numărul unu mondial la vânzări auto, în timp ce locul doi, Volkswagen Group, a avut cel mai slab an din ultimii 11. Deceniul trecut, Volkswagen a fost câțiva ani lider, dar Toyota a revenit pe primul loc în 2020.

Logo ToyotaFoto: Jorg Huttenholscher, Dreamstime.com

Anul trecut, vânzările grupului Toyota – care cuprinde și mărci precum Lexus și Daihatsu – au totalizat 10,5 milioane unități, dintre care 1,9 milioane în Japonia. În afara Japoniei cifrele au fost un record, în timp ce pe piața din Japonia a fost o scădere de 9,6% pentru Toyota.

  

Volkswagen a avut un total de doar 8,3 milioane, cel mai mic număr anual din ultimii 11 ani. Vânzările grupului german au scăzut cu 7% din cauza crizei de procesoare, a lockdown-urilor din China și a războiului din Ucraina, care a adus mari întârzieri în lanțul de aprovizionare.

Toyota are toate șansele să rămână lider la vânzări pe plan mondial, dar stă foarte rău la mașini full electrice. În 2022 a vândut 25.000, față de 572.000 la Volkswagen Group, 911.000 la BYD și 1,3 milioane la Tesla.

În UE,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

DigiSport: Partenera lui Nagelsmann a băgat frica în vestiarul lui Bayern Munchen: „Le era teamă că totul va ajunge în ziar”

Redacția

Florin Cîţu anunţă o întâlnire la nivel parlamentar între România şi Republica Moldova, distinctă de cea prezentată de Marcel Ciolacu

Redacția

Expoziții, târg de icoane, concerte, filme și lansări de carte la Zilele Muzeului Țăranului/ Programul complet

Redacția
Încarcă...