RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Expoziții, târg de icoane, concerte, filme și lansări de carte la Zilele Muzeului Țăranului/ Programul complet

Cea de-a noua ediţie a Zilelor Muzeului Ţăranului, reunind expoziţii, târg de icoane, ateliere de creativitate, lansări de carte, concerte şi proiecţii de filme, se va desfăşura începând de joi şi până pe 19 septembrie.

Potrivit unui comunicat al muzeului transmis AGERPRES, joi, în prima zi a evenimentului, Muzeul Naţional al Literaturii Române, în parteneriat cu MNTR, vernisează, de la ora 17,00, la Sala Acvariu, expoziţia „Fragmente şi zidiri. Remember Alexandru Tzigara-Samurcaş”, dedicată fondatorului Muzeului de la Şosea.

Târgul iconarilor şi al meşterilor cruceri va avea loc de vineri până duminică.

„Descoperiţi în târg: prăznicare, sfinţi protectori, heruvimi, Crucea în variante închipuite şi zugrăvite pe icoane pe lemn, icoane pe sticlă, icoane de vatră, cruciţe, cruci de mână, pristolnice, miniaturi religioase, izvoade, pecetare, mozaicuri, obiecte şi lucrări care se înscriu în teritoriul artei sacre. De asemenea, cei mici sunt aşteptaţi, în toate cele trei zile ale târgului, la ateliere de încrustaţii în lemn sau de pictură pe sticlă sau lemn”, precizează MNTR.

  

Cu ocazia Zilelor Muzeului Ţăranului, MNTRplusC propune două vizionări ale producţiei documentare maghiare „Three Dances/ Trei Dansuri” (1h15′) în zilele de 10 şi 14 septembrie, de la ora 19,00, la sala MNTRplusC.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Singurul județ din țară în care nicio persoană nu a murit de Covid-19

Redacția

Ciucă, despre suspendarea zborurilor Wizz Air către și dinspre Chișinău: Nu există niciun motiv

Redacția

Un bărbat şi-a lovit intenţionat concubina cu maşina. El a fost reţinut

Redacția
Încarcă...