RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Toyota a fost numărul unu mondial la vânzări auto în 2022, la mare distanță de marele rival

Toyota a fost și în 2022 numărul unu mondial la vânzări auto, în timp ce locul doi, Volkswagen Group, a avut cel mai slab an din ultimii 11. Deceniul trecut, Volkswagen a fost câțiva ani lider, dar Toyota a revenit pe primul loc în 2020.

Logo ToyotaFoto: Jorg Huttenholscher, Dreamstime.com

Anul trecut, vânzările grupului Toyota – care cuprinde și mărci precum Lexus și Daihatsu – au totalizat 10,5 milioane unități, dintre care 1,9 milioane în Japonia. În afara Japoniei cifrele au fost un record, în timp ce pe piața din Japonia a fost o scădere de 9,6% pentru Toyota.

  

Volkswagen a avut un total de doar 8,3 milioane, cel mai mic număr anual din ultimii 11 ani. Vânzările grupului german au scăzut cu 7% din cauza crizei de procesoare, a lockdown-urilor din China și a războiului din Ucraina, care a adus mari întârzieri în lanțul de aprovizionare.

Toyota are toate șansele să rămână lider la vânzări pe plan mondial, dar stă foarte rău la mașini full electrice. În 2022 a vândut 25.000, față de 572.000 la Volkswagen Group, 911.000 la BYD și 1,3 milioane la Tesla.

În UE,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Înregistrare cu fostul șef al DIICOT, oprit de polițiști în trafic: „Nu văd cum ați putea să aveți tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crimă organizată a țării (…) Eu sunt în măsură să fac orice” / Horodniceanu: „M-am aflat într-o situație provocată. Regret reacția”

Redacția

200 de pompieri chemați la audieri în dosarul imaginilor ascunse de la Colectiv

Redacția

Forţele Navale Române: 11 nave militare şi două elicoptere Puma Naval desfăşoară misiuni de cercetare, pe mare şi la gurile Dunării

Redacția
Încarcă...