RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

După embargoul pe petrolul rusesc, Alexander De Croo temperează: “Cred că ar trebui să facem o pauză”

Al şaselea pachet de sancţiuni “este un mare pas înainte. Şi cred că ar trebui să facem o pauză acum”, a declarat prim-ministrul belgian Alexander de Croo la sosirea sa pentru a doua zi a summitului, la Bruxelles, potrivit La Libre, citat de Rador.

Alexander De CrooFoto: Isopix / Shutterstock Editorial / Profimedia

Marţi, după acordul pe embargoul petrolier, toată lumea se gândea la embargoul pe achiziţiile de gaz din Rusia, dar mai mulţi lideri europeni au pledat pentru o “pauză” şi unii au exclus chiar adoptarea unei asemenea măsuri.

  

Al şaselea pachet de sancţiuni “este un mare pas înainte. Şi cred că ar trebui să facem o pauză acum”, a declarat prim-ministrul belgian, Alexander de Croo, la sosirea sa pentru a doua zi a summitului, la Bruxelles.

Liderii celor 27 de ţări din UE au ajuns la un acord luni seara care ar trebui să permită reducerea cu circa 90% a importurilor lor de petrol rusesc până la sfârşitul anului şi să oprească finanţarea războiului dus de Moscova în Ucraina.

“Acest pachet, să-l punem mai întâi în practică (…). Gazul, este mult mai complicat.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Hodor și Demetriade, elogii la adresa conducerii SRI pentru predarea arhivelor la CNSAS și deconspirarea Securității: Noi am reușit. Noi și SRI / Am aflat că actuala conducere a SRI are o formație democratică / Serviciul Român de Informații a înțeles că societatea are alte standarde

Redacția

Sondaj INSCOP: Mai puţin de doi din trei români mai cred în Biserică

Redacția

Un cetățean american a fost ucis în bombardamentele din Cernihiv

Redacția
Încarcă...