RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

63 DE ANI DE EXISTENŢĂ A SERVICIULUI VOLUNTAR PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL COMUNEI TĂTĂRUŞI

În judeţul Iaşi sunt constituite 95 de servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă. Cel mai vechi dintre toate, şi al cărui istoric îl creionăm în cele ce urmează, este Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tătăruşi.

 Pe data de 13 mai 1951 un grup de oameni inimoşi Vasile Căşuneanu – primar, Gheorghe Ciolac – secretar, Brumă Constantin, Ilişoaia Gheorghe, Alexa Neculae, Bîrleanu Vasile, Gîtlan Vasile în frunte cu Dumitru Aniţa au înfiinţat „Formaţia voluntară de pază contra incendiilor a Comunei Tătăruşi“. Astăzi, în 2014, după 63 de ani funcţionează sub denumirea de Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Tătăruşi.

  

            Drept mărturie a celor afirmate ne stă „Drapelul de luptă a Formaţiei Voluntare de pază contra incendiilor a Comunei Tătăruşi“.

Din cei 63 de ani de existenţă a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Comunei Tătăruşi, Dumitru Aniţa a condus această formaţie ca şef timp de 41 ani (1951 – 1992) urmând Juncă Aurel şi Isticioaia Ion.

            De–a lungul timpului Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Comunei Tătăruşi a obţinut rezultate deosebite atât în lupta de prevenire şi stingere a incendiilor cât şi la concursurile profesionale organizate la nivel judeţean şi naţional. Mărturie în acest sens stau diplomele şi trofeele expuse la Remiza P.S.I Tătăruşi.

Şeful „Formaţiei voluntare de pază contra incendiilor al Comunei Tătăruşi“ supranumit „generalul“,  în uniforma primită de la Gen. Titu Pamfil Comandantul Comandamentului de Pompieri din România,  stă şi acum şi „priveşte” din tabloul de pe perete, cu ochi critic, cum bravii voluntari salvează vieţi, mândru fiind de urmaşii săi.

O impresionantă şi frumoasă galerie de fotografii, cupe şi  uniforme stă şi acum dovada celor 63 de ani de existenţă şi luptă pentru binele cetăţenilor.

Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Comunei Tătăruşi este unul din serviciile ce deţine o autospecială de intervenţie la incendiu, primăria comunei  sprijinind serviciul cu materialele necesare bunei desfăşurări a activităţii. Activitatea de prevenire nu pune probleme pompierilor voluntari, deoarece localnicii înţeleg rostul ei şi colaborează. În fiecare toamnă şi primăvară, pompierii voluntari efectuaează controale la gospodăriile din comună, discutând cu sătenii şi îi îndrumă în vederea respectării măsurilor de prevenire a incendiilor. Astfel, pompierii voluntari din comună nu au doar înţelegere din partea consătenilor lor, ci şi admiraţie, serviciul continuând tradiţia de generaţii în slujba oamenilor, ca parte integrantă din viaţa comunităţii.

Cetăţenii care doresc să devină voluntari, sunt invitaţi să se alăture campaniei „Vreau să fiu voluntar !” şi să se adreseze consiliilor locale în subordinea cărora sunt constituite serviciile voluntare. Aici voluntarii vor beneficia de instruire practică şi teoretică, astfel încât comunitatea să se poată baza pe ei. Vino şi tu alături de ei! Alătură-te campaniei „Vreau să fiu voluntar!” şi du mai departe tradiţia înaintaşilor tăi!

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Liceul ”Miron Costin”: Elevi și profesori au participat la o mobilitate din cadrul proiectului Erasmus, în Turcia

Redacția

Degajarea zăpezii și a țurțurilor

Redacția

Peste 200 de elevi, de la Liceul Economic „Nicolae Iorga” Pașcani, implicați în activitățile tematice “Sănătate într-un pahar cu lapte” şi “Doctorul din coşul cu fructe”

Redacția
Încarcă...