RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Campanii de informare în cadrul proiectului ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est”

Asociaţia Pakiv Romania în parteneriat cu SC Technical Training SRL București și Eco Tech Srl Italia, desfășoară în perioada iunie – septembrie 2014, campania de informare și conștientizare – CARAVANA OCUPĂRII -, în mediul rural din regiunile Centru, Nord-Est și Sud-Est, cu scopul de a stimula participarea membrilor comunităților rurale la activitățile derulate prin proiectul ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est”.

 

  

  Proiectul va fi implementat pe o perioadă de 18 luni și își propune să contribuie la creșterea oportunităților de ocupare pentru șomerii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă, persoanele ocupate în agricultura de subzistență și persoanele inactive din zonele rurale, din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est.

 În cadrul proiectului ”Caravana ocupării în satele din regiunile Centru, Nord Est și Sud Est” vor fi furnizate servicii integrate de informare, consiliere și de formare profesională în mediul rural pentru cel puțin 1000 de persoane. Programele de formare profesională vizează calificarea a 875 dintre viitorii beneficiari ai proiectului în ocupații non agricole. După finalizarea programelor de formare, 15 antreprenori, selectați dintre absolvenții care au obținut certificate de calificare, vor fi susținuți și asistați să-și înființeze mici afaceri în domenii non agricole, contribuind astfel la relaxarea dependenței față de agricultura de subzistență și la creșterea calității vieții în mediu rural.

La activitățile de informare și conștientizare ale proiectului sunt invitați să participe atât potențialii beneficiari ai proiectului: șomeri, persoane ocupate în agricultura de subzistență, persoane inactive, cât și reprezentanții autorităților  publice locale și centrale, reprezentanții societății civile, reprezentanții mediului de afaceri, reprezentanții mediului academic și universitar, mass media locală și centrală și alți actori relevanți care sunt implicați sau doresc să se implice în reducerea șomajului și creșterea calității vieții în mediul rural.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Alexandru Muraru: Cazul Mircea Vulcănescu sau cârdășia împotriva respectării legii. Faptele, politicienii și complicitățile (P)

Redacția

Primul șantier deschis pe Autostrada A8 cu finanțarea din PNRR! Partidul Naţional Liberal a jucat un rol crucial pentru ca astăzi acest proiect să devină realitate (P)

Redacția

Specialii de Pașcani sărbătoresc Zilele Școlii

Redacția
Încarcă...