RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

900 de cadre didactice, pregătite pentru a preveni abandonul şcolar în Iași

Un proiect privind prevenirea abandonului şcolar a fost terminat cu succes la Iaşi.

 

„Împreună pentru copii!“, derulat de către Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Fundaţia Holt Iaşis-a desfăşurat pe durata a 20 de luni. Astfel, prin desfăşurarea de activităţi educative, extraşcolare, în care au fost implicaţi direct preşcolari şi şcolari din mediul rural, dar şi părinţii acestora şi profesorii din cele 80 de şcoli selectate, s-a încercat realizarea unei creşteri a participării şcolare în cazul a 1.445 de copii, consideraţi a fi în situaţii de risc, încercând în acelaşi timp şi o educare a părinţilor acestora.

  

„Acest proiect a fost o mare provocare pentru noi. Am reuşit să facem educaţie parentală în toate şcolile din Iaşi. În cadrul acestor cursuri de educaţie parentală au fost pregătite 900 de cadre didactice, pe două teme foarte sensibile legate de participarea copilului şi de abordarea pozitivă a comportamentelor acestuia. Am organizat „Grădiniţa de familie“ în 25 de grădiniţe din mediul rural, iar în acest proiect am urmărit mai curând dorinţele de schimbare ale cadrelor didactice şi ale copiilor“, a declarat profesorul Ştefan Cojocaru, Directorul Holt Romania, filiala Iaşi.

De asemenea, în cadrul proiectului s-au implicat 990 de cadre didactice din mediul rural din judeţul Iaşi, cadre care au devenit educatori parentali, meniţi să sprijine copii cu probleme familiale sau de integrare, să desfăşoare activităţi cu părinţii şi să se implice atât în procesul de integrare socială, pe lângă cel şcolar.

„Pe lângă copii, am vizat în acest proiect şi profesorii, care pe lângă aportul lor ştiinţific şi pedagogic, am constatat că este nevoie şi de o educaţie parentală, de o încercare de a se implica mai mult în relaţia cu familia. Astfel, profesorii au învăţat să facă şi educaţia adulţilor, un concept foarte important, şi să abordeze indivdualizat educaţia fiecărui copil şi să o aşeze în alt context, în măsura în care au reuşit să-i cunoască pe părinţii acestora“, a susţinut Camelia Gavrilă, inspector şcolar general, ISJ Iaşi, manager al acestui proiect. 

În cadrul activităţilor non-formale rea­lizate în cadrul acestui proiect, mai bine de 100 de copii au participat la o tabără gratuită la Durău, tabără în care s-au realizat diferite activităţi extraşcolare. De asemnea, în urma unor licitaţii, au fost achiziţionate 104 calculatoare tip desktop, 104 videoproiectoare şi 104 aparate foto, dar şi pachete de cărţi şi ghiduri pentru părinţi şi profesori.

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Zeci de credincioși ortodocşi au participat la anuala procesiune de Florii (FOTO – VIDEO)

Redacția

Școală nouă la Oboroceni

Redacția

CJ Iași a scos la licitație achiziția a 26 microbuze electrice dedicate elevilor din comune

Redacția
Încarcă...